The listings featured on this site are from companies from which this site receives compensation. This influences: Appearance, order, and manner in which these listings are presented. Advertising Disclosure
  1. Website Planet
  2. >
  3. Blog
  4. >
  5. De 10 bedste (GRATIS) hjemmesidebyggere i 2025

De 10 bedste (GRATIS) hjemmesidebyggere i 2025

Ezequiel Bruni Written by: Ezequiel Bruni
First published: December 28, 2021
Number of Updates: 4
Lige til info: Mange gratis hjemmesidebygger gør et muligt for dig at designe et anstændigt websted – men det, som ingen af ​​disse byggeprogrammer vil give dig, er et brugerdefineret domæne. Hvis du vil have din hjemmeside til at se professionel ud (og i øvrigt stemme overens med dit brand), har du brug for en betalt plan.

For mit vedkommende er Squarespace min ultimative favorit. De har de flotteste skabeloner, og selv de billigste plan inkluderer et gratis personligt domæne såvel som ubegrænset lagerplads. Squarespace har desuden en 14-dages gratis prøveperiode, så du kan prøvekøre alle funktionerne, før du køber.

Mange hjemmesidebyggere tilbyder gratis planer, men ofte betyder “gratis” ikke rent faktisk omkostningsfrit. I mange tilfælde får du lov af begynde at opbygge din hjemmeside gratis, kun for at opdage – efter at du allerede er godt i gang – at den gratis plan er alt for begrænset til faktisk at nå dit mål. På den måde forsøger “gratis” hjemmesidebyggere at tvinge dig til at hive kreditkortet frem.

Jeg besluttede mig for at teste nogle af de største hjemmesideudviklere på markedet for at finde ud af, hvilke der rent faktisk giver dig mulighed for at lave en funktionel hjemmeside – uden at betale for det. Og når jeg siger “tests”, mener jeg rigtige tests. Jeg byggede rent faktisk en demo-side med hver hjemmesidebygger på denne liste for at se, hvad jeg kunne og ikke kunne med den gratis plan.

Det var en interessant rejse, og jeg faldt over et par ret overraskende ting undervejs. Der er ingen tvivl om, at alle gratis byggeprogrammer har nogle begrænsninger, men nogle vil lade dig gøre meget mere end andre. Læs videre for at finde ud af, hvad jeg fandt ud af, og for at se, hvilken gratis hjemmesidebygger der kunne være den bedste for dig.

Har du travlt? Her er de bedste gratis hjemmesidebyggere

  • Wix – Et ægte træk-og-slip-design og masser af tilpasningsmuligheder, masser af gratis apps og meget mere
  • Squarespace – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
  • Jimdo – Tilbyder nogle af de bedste marketingfunktioner på deres nye gratis plan

Hop ned for at se 7 andre anbefalede hjemmesidebyggereSammenligningstabel

#1 Wix – Bedst til maksimal kreativ frihed

1 Wix har ligget i førerfeltet blandt hjemmesidebyggere i nogen tid og har kontinuerligt udviklet sig. Derfor er Wix en af ​​de mest funktionspakkede hjemmesideprogrammer i verden, og det kan i dén grad mærkes. Wix’s grænseflade er tilgængelig på et rekordantal sprog, og dansk er såmænd også et af dem. Dette betyder, at du får en strømlinet og brugervenlig oplevelse med hjemmesideopbygning, selv hvis du ikke taler engelsk.

Wix har også en af ​​de bedre gratis planer på markedet, eftersom den  giver dig adgang til næsten alle funktionerne helt omkostningsfrit, men med et par nævneværdige undtagelser såsom e-handel. Der er simpelthen ingen grund til, at du ikke ville få gavn af Wix’s gratis plan for evigt – mere eller mindre.  Hele Wix’s skabelonarkiv er endda tilgængeligt på den gratis plan, og de er så flotte. Du kan nemt lave en gratis hjemmeside, der ligner den her demo-portefølje, jeg har lavet.

Funktioner og brugervenlighed

Hvis du skal til at lave din allerførste hjemmeside, eller hvis du bare vil prøvekøre Wix, kommer her de funktioner, der formentlig er af størst interesse for dig:
  • 900+ skabeloner – En af Wix’s bedste attributter er deres massive skabelonbibliotek. Nogle skabeloner er selvsagt bedre end andre, andre er lidt gammelsags, men efter min professionelle mening er de fleste af god kvalitet.
  • Komplet træk-og-slip-frihed – Det der gør Wix’s editor så populær er særligt, at du kan trække og slippe alt og placere det hvor som helst på siden. Eller altså næsten hvor som helst, men der er i hvert fald masser af kreativ frihed sammenlignet med andre byggeprogrammer.
  • Gratis Apps – Wix App Market byder på et ret imponerende bibliotek af apps til at udvide din hjemmesides funktionalitet og endda integrere den med tredjepartstjenester. Dog er ikke alle disse apps gratis, og du skal betale for nogle af dem. Men der er absolut nok gratis apps til at komme i gang med integration af sociale medier, avancerede formularer, begivenhedskalendere og meget mere.
  • Marketingværktøjer– Vil du gerne gøre folk opmærksomme på din flotte, nye hjemmeside? Wix har dig dækket ind med SEO-værktøjer, e-mailmarkedsføring, en designer til social posts – alt sammen gratis. Du bliver skal godt nok opgradere til en betalt plan for at få adgang til mere avanceret analyse med “Site Booster”-appen og et par andre lækkerier såsom gratis annoncekreditter.
  • Blogging-værktøjer – Wix-bloggen er teknisk set en af deres ​​”apps”, men den er gratis, og den er slet ikke dårlig. Du kan oprette interessante, specialdesignede blogindlæg så let som en leg, selvom du godt nok ikke bare kan trække og slippe indhold rundt som i selve hjemmesideeditoren.
Og her når vi så frem til den ene lille ulempe: den kreative frihed og de mange muligheder betyder, at det er lidt mere komplekst at skabe en hjemmeside med Wix end med visse af de andre platforme. Det er absolut ikke det sværeste det, og du kan formentlig opbygge et fint websted fra bunden på kun par timer, men det kan godt tage lidt tid at vænne sig til, hvordan alting fungerer.

Derudover oplevede jeg personligt, at det her med at kunne trække og slippe alting overalt betyder, at det er nemt at komme til at ødelægge sit layout en smule. Det er ikke et stort problem – det er trods alt grunden til, at der er en fortryd-knap – men det er værd at nævne.

Hvis du vil lave din hjemmeside med ultimativ lethed, kan du vælge at bruge Wix ADI (Artificial Design Intelligence). Det er et simpelt AI-drevet værktøj, der stiller dig et par spørgsmål og derefter genererer en hjemmeside til dig, udfyldt med demo-indhold. Jeg brugte det til at lave førnævnte demoportefølje på få minutter.

Opsummering

Er alle skabeloner gratis? Ja
Gratis side-URL Underdomæne og underlink

(username.wixsite.com/sitename)
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside 1
Reklamers placering Øverst på siden
Brugervenlighed Lille læringskurve
Gratis lagerplads 500 MB
Gratis båndbredde 500 MB
Brugerflade på dansk Ja
Hvis du ender med at beslutte dig for at opgradere til en betalt plan, vil jeg anbefale Combo-planen for at slippe af med annoncer, og for at kunne oprette et brugerdefineret domænenavn. Hvis du får virkelig meget trafik, kan Unlimited-planen muligvis være et bedre valg.

Hvis du vil drive en onlinebutik, bør du gå direkte til Business Basic-planen. Wix tilbyder et ret robust sæt e-handelsfunktioner, men desværre kan du ikke få adgang til nogen af dem med den gratis plan.

#2 SITE123 – En af de mest enkle på markedet

1 SITE123 beskriver sig selv som “klart den letteste gratis hjemmesidebygger.” Nu har jeg godt nok ikke prøvet alle hjemmesidebyggere i hele verden (selvom det nogle gange føles som sådan), men jeg kan fortælle dig, at det virkelig er utroligt nemt at få stablet en hjemmeside på benene med SITE123. Altså som i giv det fem minutter, og alt så mangler du bare at tilføje dit eget indhold. Desværre findes SITE123’s brugerflade ikke på dansk, men redigeringsprogrammet er super intuitivt, så hvis du bare har en grundlæggende forståelse af engelsk, vil du sagtens kunne skabe din hjemmeside med lethed.

Begrænsningen ved denne software er, at du ikke opnår fuldstændig kreativ kontrol. Omvendt er den gratis plan er generøs nok til, at du kan bruge den, så længe du har brug for det. Altså det vil sige så længe du ikke har noget imod en URL i retning af https://5e9a8b9c0d85f.site123.me, som i øvrigt er URL’en til den demo-side, jeg byggede..

Funktioner og brugervenlighed

Generelt er SITE123s gratis funktioner solide men virkelig simplificerede. Du kan får lidt flere tilpasningsmuligheder, hvis du opgraderer til en betalt plan, men her kommer de sjoveste ting, du får med gratis:
  • Modulopbygget designsystem – Jeg har nogle gode nyheder og nogle knap så gode nyheder. SITE123s designsystem er super let at finde ud af og tilbyder simple måder at få din hjemmeside til at passe dit brand. At ændre farver, skrifttyper og billeder kræver kun et par klik. Den “dårlige” nyhed er derimod, at du ikke bare kan trække og slippe elementer, hvor du har lyst. Du skal nemlig vælge mellem foruddesignede sideelementer. Det er ikke ligefrem dårligt, bare lidt ufleksibelt.
    Jeg vil lige nævne igen, at dine tilpasningsmuligheder er ret begrænsede med den gratis plan.
  • Blogging – Den er god nok – du får en indbygget blog med den gratis plan, som vist på demo-siden. Det er et simpelt system med tags, miniaturebilleder, postplanlægning og en klassisk teksteditor i Microsoft Word-stil.
  • Kontakt- og donationsformularer – Hvis du vil lave din egen brugerdefinerede formular eller drive en onlinebutik, skal du betale for det. Men hvis du bare skal bruge en simpel kontaktformular eller en måde, hvorpå du kan gøre det muligt for folk at donere til din nonprofit, er det alt sammen gratis.
  • Værktøjer til små virksomheder – Begivenhedskalendere, mødebooking, restaurantreservationer og et par andre valgmuligheder kan findes i menuen “pages”. Det er bare om at gå i gang.
For at give dig mit personlige perspektiv på brugervenligheden kan jeg fortælle, at jeg byggede min demo-side på få minutter og brugte meget lidt tid på at finde ud af, hvordan alting fungerede. Selvfølgelig medtæller jeg ikke den tid, det ville have taget mig at indsætte mit eget indhold på siden, men jeg fik stykket den grundlæggende struktur sammen virkelig hurtigt.

Er alle skabeloner gratis? Ja
Gratis side-URL Tilfældigt underdomæne
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside 2
Reklamers placering Sticky bar ved rul, tekst i bunden
Brugervenlighed Super nemt
Gratis lagerplads 500 MB
Gratis båndbredde 1 GB
Brugerflade på dansk Nej
En sjov sidebemærkning er, at FAQ på “Prissætning”-siden angiver, at SITE123 har fire forskellige prisplaner, men jeg kunne kun finde én i grænsefladen. Den hedder passende nok “Premium”, og den giver adgang til alt det, du ikke får med gratis – herunder e-handel og adgang til app-markedet. Den fjerner også SITE123-brandingen fra din hjemmeside og lader dig forbinde et brugerdefineret domænenavn (sælges separat).

Hvis du kunne tænke dig at opgradere, er det den eneste mulighed, du har. Og den er billig.

#3 GoDaddy marketingfunktioner for mindre virksomheder

GoDaddy
Jeps, der er rent faktisk kommet en gratis plan.
GoDaddys hjemmesidebygger er nærmere en tillægsydelse, mens virksomhedens hovedforretning fokuserer på registrering af domænenavne – men det er slet ikke noget ringe sted at starte med en simpel hjemmeside. Demosiden, jeg lavede, tog bogstaveligt talt to minutter, inklusive bloggen.

Husk dog på, at du ikke får super meget kreativ frihed. Der er kun 22 temaer, og selve sidelayoutet er begrænset til foruddesignede og forudkonfigurerede indholdsblokke, som du kan tilføje eller slette, som du har lyst. Temaerne giver dig nærmere en samling af typografiske og farvede stilarter end et komplet websdesign.

Alt i alt er GoDaddy-hjemmesidebyggeren enkel, og den er jo gratis, men der er selvfølgelig også en hel del begrænsninger. For eksempel kan du ikke oprette tilbagevendende begivenheder eller få notifikationer, når kunder bestiller en tjeneste. Du har heller ikke adgang til GoDaddys SEO-guide eller indsigter ud over Google Analytics. Derudover vil dit websted have annoncer, og du kan ikke tilknytte et tilpasset domæne. GoDaddy er dog et godt valg, hvis du ønsker at bygge din hjemmeside på dansk, da softwaren er fuldt tilgængelig på dansk.

Her er de ting, du rent faktisk får med gratis til evig tid:
  • Blogging – Blogmodulet er ret skrabet. Du kan indsætte tekst, billeder, videoer og skilleblokke. Men hey, du kan også kategorisere dine indlæg, planlægge fremtidig udgivelse og… og det var vist det. Det er meget basalt, men brugbart.
  • E-mail og social media marketing – Den gode nyhed er, at du kan sende marketing-e-mails selv på den gratis plan – men du er begrænset til 100 pr. måned. Afhængigt af din målgruppestørrelse kan dette sagtens være nok. Du kan også linke din hjemmeside til Google My Business, Yelp, Facebook, Nextdoor, Instagram, Twitter og LinkedIn. Dette giver dig mulighed for hurtigt at dele opdateringer fra din side over de sociale medier.
  • Kontaktformularer og tidsbestilling – Ja, du kan bruge kontaktformularer, og de er tilsyneladende ubegrænsede. Bookingsystemet er dog begrænset til engangsaftaler. Hvis du vil have tilbagevendende aftaler, skal som minimum opgradere til Premium-planen.
  • Accepterer betaling med PayPal – Hvis du vil udbyde og sælge produkter via en onlinebutik, skal du opgradere til Business-planen, som er den dyreste. Du kan dog godt placere en PayPal-knap på din side med den gratis plan, og det kan være nok til at acceptere donationer eller fundraising.
  • 24/7 kundeservice i nogle lande – Den er god nok! Kundesupport er tilgængelig selv på den gratis plan. Jeg havde dog en smule problemer med at komme igennem til nogen via chat, som i øjeblikket kun er tilgængelig i USA og for engelsktalende kunder, hvilket ikke er ideelt for kunder i Danmark.

Opsummering

Er alle skabeloner gratis? Ja
Gratil Site URL Underdomæne
Antal annoncer/branding-elementer på din gratis side 2
Annoncers placering Sticky bar øverst
Brugervenlighed Super nemt
Gratis lagerplads N/A
Gratis båndbredde N/A
Brugerflade på dansk Ja
Hvis du beslutter dig for, at den gratis plan ikke er noget for dig, men du virkelig er vild med den måde, GoDaddy gør tingene på, ville jeg starte med Basic-planen, som er den billigste. Det er mere end tilstrækkeligt til at lave en simpel portefølje, destinationsside eller brochureside.

Men hvis du rent faktisk vil drive en virksomhed af nogen art (hvad enten det omfatter en onlinebutik eller ej), ville jeg gå direkte til Business-planen. Den er pebret, men den giver dig bogstaveligt talt alle funktionerne. I teorien tjener du pengene tilbage mere til

img
Short on time?
Take this one-minute quiz to learn which website builders are best for your project.
Find the Best Website Builder for Me >

1 Weebly er endnu en veteran i sidebygger-industrien og ligger helt oppe og presser på i førerfeltet sammen med Wix og Squarespace hensyn til funktioner og lave priser. Skabelonerne er smukke, hjemmeside-redigeringsprogrammet er strømlinet, og så har den altså fundet vej til min liste. Weeblys hjemmesidebygger er tilgængelig på Dansk, hvilket gør det til et godt valg, hvis du bygger en hjemmeside til et lokalt publikum.

Weebly er en hjemmesidebygger, der ikke forsøger at gøre alt arbejdet for dig. Der var således ikke nogen AI-lite, der forsøgte at bygge min hjemmeside på sekunder, og jeg var nødt til at indsætte mit eget demo-indhold. Okay, den anden pointe er måske mere et skønhedsproblem, for man skal selvfølgelig alligevel skrive sit eget indhold.

Hvorvidt platformens fokus på at lade dig gøre tingene selv er en bonus eller et problem, afhænger nok af… ja, dine præferencer. Anyway, her er den demo, jeg byggede forholdsvis hurtigt:

Funktioner og brugervenlighed

Her kommer endnu et interessant sæt gratis funktioner.
  • Blokbaseret træk-og-slip-design – Mens Weebly har et lidt mindre antal temaer (det er det, de kalder deres skabeloner), er de af høj kvalitet og ret fine. Inden for disse temaer kan du så trække og slippe indholdsblokke (tekst, billeder, menuer, kort osv.) og dermed forme næsten et hvilket som helst layout, du kunne tænke dig. Vi taler ikke “hvor som helst på siden”, som med Wix, men du har en hel del kontrol over det endelige design.
  • Blogging – Du kan redigere dine blogindlæg i selve hjemmesideredaktøren, hvilket jeg er ret vild med. Du kan dermed også trække og slippe blokke af indhold og funktioner i dine blogindlæg ligesom du kan på enhver anden side, men uden den samme layoutfleksibilitet.
  • Gratis e-handel (i nogle lande) – Okay, denne funktion er godt nok ikke tilgængelig i alle lande, men i USA og et par andre placeringer kan du lave en butik og sælge produkter online – uden at betale for det. Den eneste begrænsning på denne funktion er, at der ikke er nogen indkøbskurv med de gratis og billige planer. Kunderne er dermed tvunget til at købe produkter et ad gangen.
  • Gratis apps – Weeblys app-marked byder på gratis apps, premium-apps og apps med både gratis og premium-planer. Du kan eksempelvis bruge dem til at integrere din hjemmeside med sociale netværk, oprette avancerede formularer og mere.
  • Gratis SEO-/Marketingværktøjer – På den gratis plan er disse værktøjer godt nok forholdsvis basale, men de er der og er stadig nyttige. For så vidt angår SEO kan du tilpasse alle dine siders metadata manuelt. Med hensyn til markedsføring får du værktøj til tilmelding af nyhedsbrev. Du kan også integrere spørgeskemaer og tjene penge på din hjemmeside med Google AdSense – alt sammen på den gratis plan.
Det var hurtigt og nemt at lave min demo-side, og på intet tidspunkt følte jeg, at jeg manglede for meget af Weeblys funktionalitet. Den eneste ulempe er, at jeg nogle gange ender med at sidde og kigge på en relativt tom side og tænke “hvor skal jeg overhovedet starte?”. Det er altså en udfordring, du eventuelt kan løbe ind i. Men så længe du går ind i processen med en grundlæggende plan for, hvad du vil have, at dit website skal indeholde og kunne, er det let som en leg.

Er alle skabeloner gratis? Ja
Gratis side-URL Underdomæne
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside 1
Reklamers placering Sticky boks nederst til venstre
Brugervenlighed Ret ligetil
Gratis lagerplads 500 MB
Gratis båndbredde N/A
Brugerflade på dansk Ja
Hvis du har tænkt dig at opgradere, så gå direkte efter Pro-planen. Den er billig, giver dig ubegrænset lagerplads og føjer en indkøbskurv til din onlinebutik. Det er også den billigste plan, der fjerner Weebly-reklamerne fra din hjemmeside.

1 Okay, kan du se statistikken i skærmbilledet ovenfor? Det er ikke bare en joke fra WordPress-marketingteamet. Denne software ligger bag over en tredjedel af Internettet på den ene eller anden måde. Det startede som en blogging-applikation, og nu er det verdens største enkeltstående udgivelsesplatform. For at være helt præcis omhandler denne artikel WordPress.com, som er en slags hjemmesidebygger, og altså ikke WordPress.org, der er hjemsted for den originale software. Du vil nok opdage, at selvom WordPress.com har en grænseflade på dansk, er nogle dele af editoren er kun tilgængelige på engelsk. Du vil formentlig klare det fint uanset hvad, men jeg synes, det er lidt skuffende.

Og selvom WordPress.com promoverer sig selv som en hjemmesidebygger, fungerer den meget mere som et gammeldags content management system (CMS). Det betyder, at det er langt mere fleksibelt og funktionspakket, men at det tager tid at lære. Du får med andre ord ikke den samme træk-og-slip-funktionalitet, som du får med andre byggeprogrammer.

Jeg skal også nævne, at den gratis plan på WordPress.com er meget begrænset sammenlignet med den originale software (som jo også er gratis, hvis man ser bort fra hostingomkostninger).

Her er min demo.

Funktioner og brugervenlighed

  • En af verdens bedste blogge – WordPress er først og fremmest en blogger-software. Du kan godt få den til at gøre alt muligt andet, men det tager tid. Hvis du dog bare skal bruge en solid blog eller et simpelt virksomheds-site med en blog, kan WordPress.com tjene dig godt.
  • Over 100 fantastiske gratis temaer – Ligesom et gammelt CMS er WordPress meget temabaseret. Selvom du har en vis kontrol over layoutet af dit indhold, vil de fleste af designbeslutningerne være ”truffet for dig” af det tema, du vælger. Nogle temaer kan tilpasses en hel del, men det er ikke alle.
  • Indbygget porteføljefunktion – Én ting, WordPress.com har, som den originale software ikke har, er evnen til hurtigt og nemt at udforme en portefølje. Du tilføjer simpelthen de grundlæggende sider i sektionen Portefølje på din hjemmeside, og så vil visse temaer (som vist i demoen) automatisk fremvise dine porteføljeindlæg.
  • Marketing- og SEO-værktøjer – Her er ikke så meget at sige: analyse, nyhedsbreve, SEO. Hele bundtet. En del af de mere avancerede SEO-funktioner kan fås med plugins frem for i WordPress selv – og plugins er desværre låst til de betalte planer.
WordPress.com er ret god til at forklare dig, hvad du skal gøre, men softwarens natur kan nu godt virke en smule forvirrende. Det er bare… så overvældende. Og så er der altså mange ting, der er forbeholdt de dyrere planer.

Landet ligger sådan, at jeg har rigtig meget erfaring med WordPress, og jeg elsker det – men der findes uden tvivl mere brugervenlige muligheder på denne liste.

Er alle skabeloner gratis? Nej
Gratis side-URL Underdomæne
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside 2
Reklamers placering Sticky bar øverst, tekst i bunden
Brugervenlighed Medium-til-ekspert-niveau
Gratis lagerplads 3 GB
Gratis båndbredde Ubegrænset
Brugerflade på dansk Ja
Hvis du bliver træt af begrænsningerne på den gratis plan, så vælg mindst Premium plan. Denne er den bedste løsning, hvis du vil kunne gøre nogle forretningsting såsom acceptere betalinger osv. Og så får du de ubegrænsede Premium-temaer. Gå i stedet efter Business-planen, hvis du vil skabe en egentlig onlinebutik, eller hvis du vil tilpasse din hjemmeside frit med plugins.

#6 SimpleSite – Virkelig ekstremt simpel

1 SimpleSite lever helt og holdent op til sit navn. Denne hjemmesidebygger hjælper dig med at skabe sider, og siderne er i sandhed meget simple. Giver det mening? Blot med denne korte beskrivelse bør du faktisk have en ret dyb forståelse af SimpleSite. En anden fordel er, at SimpleSites redigeringsprogram er tilgængelig på dansk, hvilket sikrer at den virkelig er så simpel at bruge som muligt.

Med denne simplificering kommer selvfølgelig en vis mangel på funktioner. Denne hjemmesidebygger er altså ikke designet til at kunne særlig meget. Virksomheden annoncerer med muligheden for at starte en blog, men jeg kunne faktisk slet ikke finde den funktionalitet nogen steder. Jeg ved ikke, om det er en premium-funktion eller ej, men den er der i hvert fald ikke for gratis brugere.

Derfor ser min demo-side… en del simplere ud end de fleste. Jeg synes dog alligevel, at mine dyrebilleder giver en god portion krydderi.

Funktioner og brugervenlighed

Selvom SimpleSite altså ikke råder over det mest avancerede sæt funktioner, er deres eksisterende funktioner veldesignede og nyttige.
  • Når du vil skifte udseende – Når du først har valgt en skabelon, kan du ikke skifte til en anden, men du kan sagtens tilpasse alle farver og skrifttyper.
  • Fleksibelt indholdslayout – Du får faktisk en hel del kontrol over, hvordan dit indhold skal sættes sammen. Jeg kunne ikke finde ud af, hvordan man laver lodrette kolonner med indhold sidste gang jeg prøvede softwaren i forbindelse med en tidligere artikel, men det lykkedes mig denne gang.
  • Nyttige indholdswidgets – Her taler jeg mest om muligheden for at integrere videoer og kort i dit sideindhold. Det er ikke særlig meget, men det er da nyttigt.
  • Kontaktformularer – Hvis du vil tilbyde folk en nem måde at kontakte dig over e-mail fra din hjemmeside, kan du bruge en kontaktformular
SimpleSite er for det meste virkelig let at bruge, men der er nogle ting i brugergrænsefladen, der ikke er helt klare – herunder de førnævnte lodrette kolonner. Jeg skammer mig ærligt talt stadig lidt over, at jeg ikke kunne finde ud af det i første omgang.

Min pointe er, at appen har en ret lille indlæringskurve, men den er der altså. Vær forberedt på at klikke lidt rundt for at finde ud af, hvordan alting fungerer.

Er alle skabeloner gratis? Nej
Gratis side-URL Underdomæne
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside 1
Reklamers placering Sticky box nederst til venstre
Brugervenlighed Ret simpel
Gratis lagerplads N/A
Gratis båndbredde N/A
Brugerflade på dansk Ja
Tid til at tale priser: Der er kun tre planer, den gratis inkluderet. Hvis du vil have alle funktionerne, er det bare om at vælge Pro-planen, eller alternativt Ecommerce-planen, hvis du vil sælge produkter. Såre simpelt. De er dog ikke verdens billigste planer – du kan få mere for færre penge med mange af de andre hjemmesidebyggere på listen.

#7 Elementor – Det bedste sidebygger-plugin, men begrænset gratis version

1 Elementor er et WordPress-plugin, der giver dig den rigtige træk-og-slip-designfunktionalitet. Du kan installere det gratis på en WordPress-hjemmeside på din egen server, eller du kan betale for at få adgang til plugins på WordPress.com og installere det dér.

Eftersom Elementor er så stor en spiller på scenen, syntes jeg, det var værd at nævne, men efter min mening er det ikke et specielt godt valg for gratis brugere. Hvis du vil have en gratis hjemmeside, kan du få meget mere ud af Wix. Omvendt er Elementors brugergrænseflade tilgængelig på dansk, hvilket gør det til et godt valg på den front.

Men altså, prøv lige at se denne demo. Jeg kunne ikke indsætte en kontaktformular overhovedet, for det er en premium-funktion. Og du vil nok lægge mærke til, at designet ser mere end almindeligt kedeligt ud. Det er fordi, at der kun er to måder at lave en hjemmeside med Elementor på. Du kan enten designe hele din hjemmeside fra bunden, som jeg gjorde i første version af demoen:

Funktioner og brugervenlighed

For at gøre en lang historie kort, kommer her hvad du får med den gratis version:
  • Side- og indholdsskabeloner – Der er masser af skabeloner til at opsætte hele sider eller bare sektioner af sider. Det skal dog nævnes, at disse skabeloner kan være svært kompatible med det WordPress-tema, du har installeret. Og så er de fleste af dem (herunder skabeloner til simple ting som site navigation) låst væk i Pro-planen.
  • Grundlæggende indholdswidgets – Ja, kun grundlæggende. Du får tekst, indlejring af billeder, grundlæggende billedgallerier, billede-slidere og et par andre nyttige ting. Du får ærligt talt nærmest mere med den gratis plan på WordPress.com.
  • Tilføjelser – Ja, i WordPress-verdenen er der også tilføjelser til plugins, som ellers i sig selv er tilføjelser. Dybest set er der tale om andre WordPress-plugins, der udvider Elementors funktionalitet med nye slags indholdsblokke. Tja, hvorfor ikke?
Alle andre funktioner, lige fra blogging til marketing- og SEO-værktøjer, hører til din WordPress-hjemmeside, for Elementor er jo dybest set bare en nem måde at redigere de visuelle aspekter af dit site på og intet andet.

Og det er faktisk ikke noget dårligt produkt. Hvis du vil designe en brugerdefineret hjemmeside baseret på WordPress uden at bruge kodning, er Elementor faktisk rigtig smart. Det er også ret nemt at bruge, så snart du er fortrolig med de grundlæggende kommandoer. De største ulemper er, at du helst skal have en smule kendskab til design for at kunne gøre andet end at lave en halvtom hjemmeside, og at den gratis version har meget begrænsede muligheder.

Er alle skabeloner gratis? Nej
Gratis side-URL N/A
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside Ingen
Reklamers placering N/A
Brugervenlighed Halv-nem
Gratis lagerplads N/A
Gratis båndbredde N/A
Brugerflade på dansk Ja
Men bortset fra nogle mindre frustrationer er Elementor en af ​​de bedste hjemmesidedesigner-apps af sin slags, hvis du altså vil betale for det. Hvis du vælger Personal-planen i et år, og kun vil lave én hjemmeside, er den ret overkommelig og giver dig adgang til alle funktioner. Du skal ikke bruge en dyrere plan, medmindre du planlægger at bruge Elementor på flere hjemmesider.

Bare husk på, at ud over at betale for Elementor skal du også betale for din hosting, hvad enten det er på din egen server eller på en platform som WordPress.com.

#8 Webnode – Hurtige og flotte hjemmesider

1 De hjemmesider, du kan lave med Webnode, er lynhurtige og smukke, softwaren er nem at bruge, og platformen kan prale af over 40 millioner brugere. Webnodes redigeringsprogram findes også på dansk.

Det lyder jo alt sammen imponerende, og min personlige erfaring med softwaren er behagelig nok, men den gratis plan er virkelig begrænset, når det kommer til, hvad du har mulighed for at gøre sammenlignet med andre alternativer på denne liste. Du får ikke meget lagerplads, og næsten alle de bedste funktioner er låst væk bag en betalingsmur. Her er en demo til at demonstrere, hvad du kan opnå med den gratis version.

Funktioner og brugervenlighed

Webnodes funktioner er som skabt til enhver, der ikke har særlig meget tid til at få stykket deres hjemmeside sammen, og til enhver, der gerne vil kunne redigere deres hjemmeside på farten. Hvis det er dig, vil du nok sætte pris på følgende gratis funktioner:
  • Lidt fleksible skabeloner – Selvom du får en vis kontrol over, hvordan dit indhold ser ud, vil de fleste aspekter af din hjemmeside udseende og fornemmelse være forudbestemt af den skabelon, du vælger. Det er godt, at de er så smukke. Du kan dog godt tilpasse skrifttyper og farver, så det hjælper på det.
  • Mobileditor – Mange hjemmesideudviklere kan kun tilbyde en dårlig oplevelse eller fungerer slet ikke på mobile enheder. Webnode er en af de få ​​undtagelser – du kan nemt redigere din hjemmeside på din telefon eller tablet.
  • Blogging – Igen – jeg elsker, når jeg kan rediger blogindlæg på næsten samme måde, som jeg kan redigere enhver anden side på min hjemmeside. Det betyder, at du kan tilføje stort set alle de samme slags indhold, inklusive tabeller, formularer, kort og så videre.
  • Google AdSense – Yep, du kan nemt smide nogle annoncer på din gratis hjemmeside. Ikke så mærkeligt, at Google Analytics er reserveret til den betalte plan.
  • Tilføj (en lille smule) kode til HTML – det er en mindre detalje, men det kan være en fordel at kunne drysse lidt af sin egen kode (f.eks. Tredjepartsanalysekode).
Det var på ingen måde svært at lave min demo-side med denne tjeneste, og det tog mig kun et par minutter. Det er en af ​​fordelene ved at bruge en simpel, begrænset hjemmesidebygger. Som jeg allerede har nævnt, var den samlede oplevelse behagelig, og det siger ikke så lidt – der er virkelig få platforme, som jeg ville kalde “behagelige” at bruge.

Er alle skabeloner gratis? Ja
Gratis side-URL Underdomæne
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside 2
Reklamers placering Tekst nederst, banner nederst
Brugervenlighed Ret nem
Gratis lagerplads 100 MB
Gratis båndbredde 1 GB
Brugerflade på dansk Ja
Når du løber direkte ind i begrænsningen på den gratis plan (ikke “hvis” men “når”), skal du ikke nøjes med noget under Standard-planen. Den er overkommelig og giver dig adgang til alle de allerbedste funktioner, selvom nogle af dem stadig er en smule begrænsede. Du bør kun opgradere yderligere, hvis din hjemmeside er begyndt at tjene noget hjem.

#9 Strikingly – Genial til en-sidede hjemmesider

1 Strikingly fokuserer udelukkende på hjemmesider på én enkelt en side, så længe du er på den gratis plan. Okay, hvis du vælger at tilføje en blog eller en butik, får du teknisk set flere sider, og betalte planer giver dig også mulighed for at skabe helt normale hjemmesider med flere sider. Men herudover vil alt på din hjemmeside skulle være på “startsiden”. Hvis du derfor leder efter en hurtig måde at introducere dig selv og dit arbejde på, f.eks. hvis du skal bruge en CV- eller porteføljeside, kan det være et oplagt valg. Da Strikingly ikke har en grænseflade på dansk bliver din evne til at opbygge en side måske lidt begrænset.

Selvfølgelig betyder dette fokus på enkelhed, at det er mere eller mindre udelukket at skabe komplekse hjemmesider. Men igen – man har jo ikke altid brug for noget komplekst. Nogle gange har du bare brug for en strømlinet portefølje som denne demo, jeg har lavet.

Funktioner og brugervenlighed

Som navnet antyder, fokuserer Strikingly på at give dig et visuelt slående websted uden besvær:
  • En super simpel (men begrænset) hjemmesidebygger – Strikingly’s designsystem er baseret på, at du kan vælge mellem et begrænset antal skabeloner til start, og derefter vælge “sektioner” eller blokke af indhold, der skal føjes til din startside. Du kan dog ikke lave dit eget skræddersyede layout, medmindre du betaler for en af ​​premium-planerne.
  • Blogging – Strikingly byder på solide blogfunktioner, herunder alt det sædvanlige som kategorisering, tagging og planlægning af posts. Jeg kan godt lide, at man kan redigere sine blogindlæg via stort set den samme grænseflade, som man bruger til at redigere resten af hjemmesiden, og at man derfor kan se nøjagtigt, hvordan ens indlæg kommer til at se ud.
  • Marketing- og analyseværktøjer – Du får alle de klassiske SEO-værktøjer samt e-mail- og visse indbyggede analyseværktøjer. Formularer til tilmelding til nyhedsbrev er der også.
  • Funktioner til integration med SoMe – Ud over bare at tilføje ikoner, der fører folk videre til dine sociale profiler, er der også et par andre smarte værktøjer – herunder evnen til at integrere alle dine sociale feeds fra Facebook, Twitter og Instagram direkte på din side.
Strikingly kunne simpelthen ikke være nemmere at bruge. Min demo-side var lynhurtig at designe, også selvom jeg faktisk trimmede den lidt til sidst. Standarddesignet indeholdt faktisk mere end det demo-indhold, jeg havde brug for.

Er alle skabeloner gratis? Ja
Gratis side-URL Underdomæne
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside 1
Reklamers placering Sticky boks nederst
Brugervenlighed Super nem
Gratis lagerplads 500 MB
Gratis båndbredde 5 GB
Brugerflade på dansk Nej
Hvis du vælger at betale for det, så vælg Pro planen som et minimum. Det er den billigste plan, der fjerner den irriterende branding fra din hjemmeside. Den giver dig også mulighed for at oprette 300 produkter i din butik og giver dig ubegrænset båndbredde. Oveni hatten kan du oprette op til tre hjemmesider, der alle kan få gavn af Pro-funktionerne, frem for at skulle betale for endnu en plan, hvis du laver mere end en hjemmeside. Nå ja, og så får du adgang til App Store.

#10 Mozello – En ret så generøs gratis plan

1 Mozello er en hjemmesidebygger, der efter min mening lader til at være skabt specifikt til små virksomheder. Funktionssættet er, om end begrænset, fantastisk til enhver, der har til mål at tiltrække nye kunder, og stort set alle skabelonerne er forretnings- eller i butiksorienterede. Der er ikke specielt meget designvariation, men platformen er god til lige det, den er designet til.

Helt ærligt, selv deres egen hjemmeside har en vektorillustration af et lille kontor og motiverende plakater. Men bortset fra Mozellos egen hjemmeside er den, du kan byge med platformen, altså noget i retning af det, du kan se i denne demo. Mozello understøtter et imponerende antal sprog, og du kan derfor også finde en grænseflade på dansk, hvilket kan gøre opbygningen af ​​din hjemmeside hurtig og strømlinet.

Funktioner og brugervenlighed

Noget, jeg særligt godt kan lide ved Mozello, er, at stort set alle funktionerne er tilgængelige, om end på en begrænset måde, med den gratis plan. Det betyder, at du kan afprøve alt uden at skulle betale.
  • Skabelon- og blokbaseret design – Ved første øjekast virker skabelonerne måske lidt almindelige og kedelige, men lad dig ikke narre. De er ret så fleksible og giver dig uden besvær mulighed for at skifte skrifttyper, farver og indholdslayouts. Du kan ikke gøre særlig meget ved layoutet af den overordnede skabelon, men du kan vælge mellem en række praktiske indholdslayouter.
  • Formularværktøj – Her er noget, man ikke ser med særlig mange gratis planer. Noget så simpelt som at kunne tilføje en formular til sin side. Du kan frit tilføje tekstfelter, afkrydsningsfelter, knapper og andre grundlæggende formularelementer.
  • En begrænset onlinebutik – Den er god nok – du kan godt sælge produkter på den gratis plan. Dog er der kun tale om maks. fem produkter, og den eneste understøttede betalingsmetode er PayPal. Det er altså ikke meget. Men hvis du f.eks. skal til at sælge din første bog online, kan det være en god start!
  • Marketingværktøjer – Mozello giver dig en række grundlæggende SEO-værktøjer, marketing via e-mail samt integration med Google Analytics. Jeg kan godt lide, at de specifikt annoncerer med, at du kan få adgang til HTML-koden (på en begrænset måde) og dermed kan indsætte din egen analysekode.
Platformen er ret så nem at bruge, selvom det kan tage et par sekunder at finde ud af, hvor alle knapperne er. Indstillinger til redigering af dit sidelayout er helt ligetil, men du skal faktisk klikke på en separat knap for at kunne redigere layoutet frem for indholdet. Det er ikke sådan de fleste hjemmesidebyggere fungerer, men det er let nok, når man lige gennemskuer den.

Er alle skabeloner gratis? Ja
Gratis side-URL Underdomæne
Antal annoncer/branding-elementer på en gratis hjemmeside 1
Reklamers placering Tekst nederst på siden
Brugervenlighed Ret nem
Gratis lagerplads 0.5 GB
Gratis båndbredde Ubegrænset
Brugerflade på dansk Nej
Når du er klar til at begynde at skrue op for trafikken eller sælge flere produkter, ville jeg personligt anbefale Premium Plus planen. Den giver dig ubegrænset lagerplads, et ubegrænset antal varer og adgang til alle andre betalingsmetoder (end PayPal). Det koster ikke særlig mere end deres andre planer, og du får alle funktionerne.

Hvornår bør jeg opgradere til en betalt plan?

Svaret er egentlig simpelt nok: Når du har nået grænserne for, hvad du kan opnå med den gratis plan for din valgte hjemmesidebygger, er det tid til at trække betalingskortet frem. Hvis du er løbet tør for lagerplads, eller hvis du får nok trafik til at opbruge den tilgængelige båndbredde –  så har du jo ikke rigtig noget valg.

Andre mulige tegn på, det er tid til at opgradere, kunne være:
  • Du vil have mere kontrol over din branding og vælge dit eget domænenavn.
  • Du vil have mere kontrol over din branding, og du er irriteret over annoncerne på din gratis hjemmeside.
  • Du vil lave en onlinebutik med masser af varer.
  • Du vil bare have adgang til flere funktioner (som avancerede apps eller tilføjelser), som den gratis plan ikke har.
For overblikkets skyld har jeg sammenstykket en hurtig sammenligningstabel, der gerne skulle gøre det lettere at vælge:

Gratis skabeloner Gratis Apps Gratis lagerplads Gratis at sælge varer? Grænseflade tilgængelig på dansk?
Wix 900 + Omkring 200 + 500 MB Nej Ja
SITE123 N/A Nej 500 MB Nej Nej
GoDaddy 22 N/A N/A Nej Ja
Weebly 50 + 50 + 500 MB Ja Ja
WordPress 100 + Nej 3 GB Nej Ja
SimpleSite 30+ N/A 15 Pages Ja Ja
Elementor N/A N/A N/A N/A Ja
Webnode 90 + N/A 100 MB Nej Ja
Strikingly 50 + Nej 500 MB Ja Nej
Mozello 40 + 1 Omkring 500 MB Ja Nej

Hvilken hjemmesidebygger er ideel til dig?

Mange af de gratis versioner af hjemmesidebyggere minder om hinanden, så jeg vil kraftigt opfordre dig til at kigge nøje på funktionssættene for hver platform samt hvilke slags hjemmesider de har fokus på, og hvorvidt brugergrænsefladen er tilgængelig på dansk. Selvom du bygger en gratis hjemmeside, bør du helst ikke skulle gå for meget på kompromis.

Har du brug for kreativ frihed? Så går du ikke galt I byen med Wix, som lader dig tilpasse stort set alt på din side.

Har du brug for godt med lagerplads? Den gratis plan på WordPress.com giver dig 3GB, hvilket er ret generøst.

Skal du bare bruge en grundlæggende hjemmeside, som du kan få online hurtigst muligt? Så vil du elske simpliciteten ved SITE123.

Ekspertanbefaling: Selvom det ikke er gratis, er Squarespace en af mine personlige favoritter, og jeg synes, det er en hjemmesidebygger, der er værd at investere i. Hvis ingen af ​​ovenstående gratis planer virker helt rigtige for dig, bør du kaste et blik på vores komplette Squarespace-gennemgang.
Rate this Article
4.5 Voted by 2 users
You already voted! Undo
This field is required Maximal length of comment is equal 80000 chars Minimal length of comment is equal 10 chars
Any comments?
Required Field Maximal length of comment is equal 5000 chars Minimal length of comment is equal 50 chars
0 out of minimum 50 characters
Reply
View %s replies
View %s reply
Related posts
Show more related posts
We check all user comments within 48 hours to make sure they are from real people like you. We're glad you found this article useful - we would appreciate it if you let more people know about it.
Popup final window
Share this blog post with friends and co-workers right now:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

Once a month you will receive interesting, insightful tips, tricks, and advice to improve your website performance and reach your digital marketing goals!

So happy you liked it!

Share it with your friends!

1 1 1

Or review us on 1

2526321
50
5000
44102823
< Prev
 of 4
Next >
We recommend the following three website builders for your portfolio site
< Prev
Quiz results