Our website contains links to affiliate websites and we receive an affiliate commission for any purchase made to the affiliate website by clicking the links in our website. Learn More. Our reviews are not affected by participation in such programs.
 1. Website Planet
 2. >
 3. Blog
 4. >
 5. 10 Beste (HELT GRATIS) Nettsidebyggere i 2022

10 Beste (HELT GRATIS) Nettsidebyggere i 2022

Ezequiel Bruni Ezequiel BruniWebsite Development Expert March 30, 2022
March 30, 2022

Ansvarsfraskrivelse: Flere gratis nettstedbyggere lar deg designe et anstendig nettsted – men det eneste ingen av disse verktøyene vil gi deg er et tilpasset domene. Hvis du vil at nettstedet ditt skal se profesjonelt ut (og holde seg i tråd med merkevaren din), trenger du et betalt abonnement.

For min egen del, er Squarespace min absolutte favoritt. Den har de beste malene, og selv det billigste abonnementet inkluderer et gratis tilpasset domene pluss ubegrenset lagring. Squarespace har en 14-dagers gratis prøveperiode, slik at du kan teste alle funksjonene før du betaler.

Mange nettsidebyggere tilbyr gratis abonnementer, men av og til er ikke «gratis» slik det det virker å være. I mange tilfeller starter du å lage nettstedet ditt gratis, for så å finne ut at du gratis-abonnementet er for begrenset til å benytte, etter at du har investert mye tid i byggingen. Det er slik «gratis» nettsidebyggere prøver å tvinge deg til å dra kredittkortet.

Jeg valgte å teste noen av de største nettsidebyggerne der ute, for å finne ut hvilke som faktisk vil la deg bygge en funksjonell nettside helt gratis. Og når jeg sier «test», mener jeg ekte testing. Jeg laget en demo nettside med hver nettsidebygger på listen, for å nøyaktig kunne se hva de vil og ikke vil la meg gjøre med gratis-abonnementet.

Dette var en interessant reise, og jeg oppdaget et par veldig interessante ting på veien. Ja, alle de gratis nettsidebyggerne har sine begrensninger, men noen vi la deg gjøre mye mer enn andre. Wix’s gratis-abonnement er nok det mest generøse, men jeg fant også noen andre gode alternativer jeg kan anbefale..

Har du det travelt? Dette er de beste nettsidebyggerne

 1. Wix – Tilbyr et ekte dra-og-slipp design, mye tilpasningsalternativer, tonnevis av gratis apper, og mye mer
 2. Squarespace – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
 3. Jimdo – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Lengre nede ser du 7 andre nettsidebyggere vi anbefaler | Sammenligningstabell

1. Wix – Den beste for maksimal kreativ frihet

Wix
Wix har over 900 maler i dusinvis av kategorier.

Wix har vært i fronten på nettsidebyggerindustrien i lang tid, og stadig utviklet seg. Den har en av de mest funksjonsrike nettsidebyggerne som er tilgjengelig, og det vises. Wix sitt grensesnitt er tilgjengelig på rekordmange språk, og norsk er ett av de. Dette betyr at du får en glatt og enkel nettsidebygger-opplevelse, til og med om du ikke snakker engelsk.

Wix har også en av de bedre gratis-abonnementene rundt, siden den nesten gir deg tilgang til alle funksjoner gratis, med et bar merkbare unntak slik som e-handel. Det er virkelig ingen grunn til at du ikke kan bruke Wix sitt gratis abonnement mer eller mindre for alltid. Alle av Wix sine maker er tilgjengelig på gratis-abonnementet, og de ser bra ut. Du kan enkelt få en gratis side som ser ut som dette demo-portefølje som jeg laget.

Funksjoner og brukervennlighet

Om du lager din aller første side eller bare vil prøve ut Wix, er dette de funksjonene som kanskje vil interessere deg mest:

 • 900+ Maler – En av Wix sine beste funksjoner er rett og slett det massive biblioteket av maler. Noen maler er bedre enn andre, og noen er litt daterte, men etter min profesjonelle mening er de fleste ganske bra.
 • Komplett dra-og-slipp frihet – Det som gjør Wix sin editor så populær er det faktumet at du kan dra og slippe alt og plassere det hvor som helst på siden. Vel, nesten overalt, men den gir deg fremdeles mye kreativ frihet sammenlignet med andre nettsidebyggere.
 • Gratis apper – Wix App Market tilbyr et ganske imponerende bibliotek av apper til å utvide din sides funksjonalitet, og til og med integrere tredjepart tjenester. Men alle disse appene er ikke gratis. Du må kanskje betale for noen av dem individuelt. Men det er nok gratis-apper til at du kan komme i gang med sosiale media integrasjon, avanserte skjema, hendelses-kalender, og mye mer.
 • Markedsføringsverktøy – Trenger du å spre ordet om siden din? Wix har deg mer enn dekket med SEO-verktøy, e-postmarkedsføring, en sosiale media innlegg-designer – alt gratis. Du må oppgradere til et betalt abonnement for å få tilgang til mer avansert analyse, «Site Booster» appen, og et par andre funksjoner som reklame-kreditter.
 • Blogg verktøy – Wix bloggen er teknisk sett en av «appene» men den er gratis, og den er på ingen måte dårlig. Du kan enkelt lage engasjerende, spesialtilpassede blogg innlegg, selv om du ikke bare kan dra og slippe innhold rundt slik som i hoved-editoren.
Wix 2

Save up to 33 % on your Wix plan!

Limited-time offer - Don't miss it!

3901 users used this coupon!

Og her kommer en liten ulempe: den kreative friheten og de omfattende alternativene betyr at å bygge en side med Wix kan være mer komplisert enn andre plattformer. Det er ikke en veldig stor ulempe, og du kan sikkert lage en flott side i løpet av et par timer, men det kan ta litt tid å bli vant til hvordan tingene fungerer.

I tillegg synes jeg personlig at å kunne dra-og-slippe ting overalt betyr at det er lett å rote til layouten. Det er ikke et stort problem – det er det Angre knappen er til – men det er verdt å nevne.

Det er ett lett AI-drevet verktøy som vil stille deg et par spørsmål og genererer en side for deg, komplett med demo-innhold. Jeg brukte den til å lage demo-portefølje ovenfor, bare i løpet av et par minutter.

Oppsummering

Er alle malene gratis? Ja
Gratis nettside URL Underdomene og underkatalog

(username.wixsite.com/sitename)

Antall reklamer/markedsføringsalementer på din gratis side 1
Reklame lokasjon Toppen av siden
Brukervennlighet Liten læringskurve
Gratis lagring 500 MB
Gratis båndbredde 500 MB
Grensesnitt på norsk Ja

Om du etterhvert velger å oppgradere til en betalt plan, Vil jeg anbefale å velge Combo abonnementet for å bli kvitt reklame, og sette opp et eget domene-navn. Om du får store mengder trafikk, vil kanskje Unlimited planen tjene deg enda bedre.

Om du vil drive en nettbutikk, bør du gå direkte til Business abonnementet. Wix har et ganske robust sett av e-handel funksjoner, men uheldigvis kan du ikke få tilgang til dem på gratis-abonnementet.

2. SITE123 – En av de enkleste nettsidebyggerne der ute

Site123
Jeg liker at alle SITE123 sine maler er mobil-responsive.

SITE123 presenterer seg selv som “Den aller enkleste nettsidebyggeren.” Vel, jeg har ikke prøvd alle nettsidebyggere i verden (selv om det av og til føles slik), men jeg kan fortelle deg at det er superlett å få en side på lufta med SITE123. Som, gi den fem minutter og så er alt du trenger å gjøre å legge til ditt eget innhold. Som Wix, tilbyr også SITE123 sin editor i et stort antall språk. Ja til og med på Norsk, slik at den ikke kan bli enklere å bruke.

Begrensningene av dette systemet er at du ikke får komplett kreativ kontroll, men gratisabonnementet er generøst nok til at du kan bruke den så lenge du trenger. Vel, det er så lenge som du ikke bryr deg om å ha en URL som https://5e9a8b9c0d85f.site123.me, som er URL-en for demo siden jeg laget.

Funksjoner og brukervennlighet

Generelt er SITE123 sine gratisfunksjoner solide, men de er veldig enkle. Du kan få et par andre tilpasningsalternativer om du oppgraderer til et betalt abonnement, men her er de morsomme gratisfunksjonene:

 • Modulært designsystem – Så det er gode nyheter og “meh” nyheter. SITE123 sitt design-system er super enkelt å bruke, og tilbyr enkle måter til å få siden din til å fungere med din merkevare. Å endre farger, fonter, og bilder kan gjøres med bare et par klikk. De «dårlige» nyhetene er at du ikke kan dra og slippe tingene hvor du vil. Du må velge fra forhåndsdesignede side-elementer. Det er ikke dårlig, men ikke særlig fleksibelt.
  Jeg bør også nevne igjen at tilpasningsmulighetene dine er litt begrenset på gratisabonnementet.
 • Blogging – Ja, du får en innebygget blogg med gratis abonnementet, som vist på demosiden. Det er et enkelt system med tags, miniatyrbilder, planlegging av innlegg, og en klassisk Microsoft aktig teksteditor.
 • Kontakt og donasjons skjemaer – om du vil lage ditt eget skjema eller drive en nettbutikk, trenger du å betale. Men om du bare trenger et enkelt kontaktskjema, eller en måte for folk å donere til deg u-profittert, er det gratis.
 • Små businessverktøy – Hendelseskalender, planlegging av avtaler, restaurant reservasjoner, og et par alternativer er tilgjengelig i «pages» menyen. Bare velg et og sett i gang.
site123 logo alt 2

Get 44 % off your SITE123 plan today!

Save 44 % when you sign up for SITE123's annual plan

579 users used this coupon!

For å gi deg et mer personlig perspektiv på brukervennlighet – jeg lagde demosiden min i løpet av minutter, med så lite tid brukt på å finne ut av hvordan ting fungerte. Men, dette innebærer ikke den tiden det ville ta å laste opp innholdet på siden, men jeg fikk satt opp basis-strukturen veldig raskt.

Oppsummering

Er alle malene gratis? Ja
Gratis Site URL Tilfeldig underdomene
Antall reklame/markedsføringselementer på din gratis side 2
Reklameplassering Linje ved rulling, tekst nederst
Brukervennlighet Superenkel
Gratis lagring 500 MB
Gratis båndbredde 1 GB
Grensesnitt på norsk Ja

Noe som er rart er at FAQ på “Pricing” siden sier at SITE123 har fire prisplaner, men bare to alternativer vises: Gratis og Premium. Men om du prøver å oppgradere din gratis-side fra SITE123 sin editor, vil du se fire ulike abonnementer å velge fra: Basic, Advanced, Professional, og Gold.

Dette er litt forvirrende, men i det minste er det godt å vite at du har alternativer til å skalere oppover. Jo dyrere abonnementet er, jo mer lagring, båndbredde, og andre ressurser får du.

3. GoDaddy – Gode markedsføringsfunksjoner for små bedrifter

GoDaddy
GoDaddy Website Builder viser deg det din nettside vil se ut som med dusiner av ulike temaer Ja, nå har de virkelig et gratis abonnement.

GoDaddy sin nettsidebygger er mer som en ettertanke sammenlignet til selskapets hoved geskjeft med registrering av domenenavn, men den er ikke et dårlig sted å starte når det gjelder å lage en enkel nettside. Demo-siden jeg lagde tog meg bokstaveligtalt bare minutter å lage, inkludert bloggen.

Husk på at du ikke får mye kreativ frihet. Den har bare 22 temaer, og den faktiske side-layouten tas hånd om av forhånds-designede og forhånds-konfigurerte blokker av innhold som du kan legge til eller slette om du vil. Temaene er mer som en samling av typografiske stiler eller fargestiler, i stedet for et komplett side-design.

Uansett er GoDaddy sin nettsidebygger enkel, and it’s free, men den har naturligvis en del begrensninger. For eksempel vil du ikke kunne lage kontinuerlige hendelser eller få varsler når kundene bestiller en tjeneste. Du vil heller ikke ha tilgang til GoDaddy sin SEO veileder, eller innsikt i Google Analytics. Siden din vil også ha annonser og du kan ikke koble den til et eget domene. Men GoDaddy er et godt valg om du vil lage siden din på norsk, siden nettsideeditoren er tilgjengelig på norsk.

Her er det du får gratis og ubegrenset:

 • Blogg – Blogg systemet er ganske enkelt. Du kan sette inn tekst, bilder, videoer, og skillevegger. Men du kan også kategorisere innlegg, planlegge fremtidige publikasjoner, og det er det hele. Den er veldig grunnleggende, men får jobben gjort.
 • E-post og sosiale media markedsføring – de gode nyhetene er at du kan sende markedsføringseposter på gratis abonnementet – men du er begrenset til 100 per måned. Avhengig av størrelsen på ditt publikum, kan dette være nok. Du kan også legge til en link til Google My Business opplistinger, Yelp, Facebook, Nextdoor, Instagram, Twitter, og LinkedIn. Dette vil raskt la deg dele oppdateringer fra nettsiden din over sosiale media.
 • Kontaktskjema og planlegging av avtaler – Ja, kontaktskjema er tilgjengelig og uten begrensninger. Planlegging av avtaler er begrenset til en-gangs avtaler. Om du vil ha gjentatte avtaler, må du oppgradere til Premium abonnementet, i det minste.
 • Aksepterer PayPal betalingerom du vil liste opp og selge produkter via en nettbutikk, må du oppgradere til Business abonnementet, som er det dyreste. Men du kan legge inn en PayPal knapp på siden din på gratis abonnementet, som kan være nok for å akseptere donasjoner og fundraising.
 • 24/7 kundeservice i noen land – Det er riktig! Kundeservice er også tilgjengelig i gratis-abonnementet. Men jeg hadde litt problemer med å få kontakt med noen gjennom chatten, som for tiden bare er tilgjengelig i USA for engelsktalende kunder, som ikke er så bra for kunder i Norge.

Oppsummering

Er alle maler gratis? Ja
Gratis side URL Underdomene
Antall annonser/merkevareelementer på din gratis-side
2
Annonseplassering Fast felt på toppen
Brukervennlighet Superenkel
Gratis lagring N/A
Gratis båndbredde N/A
Grensesnitt på norsk Ja

Om du velger at gratis abonnementet ikke er nok for deg, og du virkelig liker hvordan GoDaddy gjør ting, ville jeg startet med Basic abonnementet, som er rimeligst. Det er mer enn nok for et enkelt portefølje, destinasjonsside, eller brosjyre side.

Om du virkelig vil drive en bedrift av alle slag (enten det gjelder en nettbutikk eller ikke), ville jeg gått direkte til Business abonnementet. Det er dyrt, men har alle funksjoner. I teorien vil du tjene inn de pengene, og litt til.

Weebly
Weebly har kanskje ikke et stort utvalg av temaer, men de er flott designet

Weebly er en annen veteran i nettsidebygger industrien, og den gir nesten konkurrentene Wix og Squarespace en gamp om pengene når det gjelder funksjoner og rimelige priser. Malene er vakre, sidens editor er glatt, og derfor er den her på min liste. Om du ikke forstår engelsk, vil du kanskje vurdere en av de andre nettsidebyggerne på listen, siden Weebly ikke har en editor tilgjengelig på norsk.

Weebly er en nettsidebygger som ikke prøver å gjøre alt for deg. Det var ingen AI-greie som prøvde å lage siden for meg, og jeg måtte ha mitt eget demo-innhold. Vel, det siste elementet er vel litt mer et slags anmelder-problem, for du vil vel uansett lage innholdet ditt selv.

Om plattformens fokus på å la deg gjøre ting selv er en bonus eller ikke, er avhengig av … vel, deg. Uansett, her er siden jeg laget veldig raskt:

Funksjoner og brukervennlighet

Og her har vi nok et sett av gratis-funksjoner.

 • Blokkbasert dra-og-slipp design – Mens Weebly har et ganske lite antall temaer (/dett er det de kaller maler), er de godt laget og meget vakre. Med disse temaene kan du dra og slippe blokker av innhold (tekst, bilder, menyer, kart, osv) inn i nesten alle layouter du ønsker. Ikke “overalt på siden,” som med Wix, men du har meget god kontroll over det endelige designet.
 • Blogg – Du kan redigere blogg innleggene dine i sidens editor, noe jeg liker. Du kan dra og slippeblokker av innhold og funksjonalitet inn i blogginnleggene akkurat som du kan på alle andre sider, men dog uten den samme layout fleksibiliteten.
 • Gratis e-handel (i noen land) – Ok, denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land, men i USA og på et par andre lokasjoner kan du sette opp en butikk og selge produkter gratis. Den eneste begrensningen til denne funksjonen er at det ikke finnes noe handlekurv på gratis-abonnementet og de rimeligere abonnementene. Kundene må da kjøpe et og et produkt om gangen.
 • Gratis apper – Weebly App Market inkluderer gratis apper, premium apper, og apper med både gratis og betalte abonnementer. Du kan bruke dem til å integrere siden din på sosiale nettverk, lage avanserte skjema, og mer.
 • Gratis SEO/Markedsføringsverktøy – På gratis abonnementet, er disse verktøyene ganske grunnleggende, men fremdeles nyttige. Når det gjelder SEO, kan du tilpasse alle dine siders metadata manuelt. Når det gjelder markedsføring finnes det et verktøy for å registrere abonnenter av nyhetsbrev. Du kan også legge inn spørreundersøkelser, og tjene penger med Google AdSense, alt på gratis planen.
  Dette er meget imponerende, siden de fleste gratis nettsidebygger-abonnementer ikke vil la deg tjene penger på siden i det hele tatt.

Å sette opp demosiden gikk kjapt, enkelt, og jeg følte ikke på noe tidspunkt at jeg manglet mye av Weebly sin funksjonalitet. Den eneste ulempen er at jeg av og til så på en relativt tom side, og det kan få meg til å tenke “hvor skal jeg starte?” Du vil kanskje merke dette selv. Men så lenge som du går inn i prosessen med en grunnleggende plan for hva du vil at nettstedet ditt skal gjøre og formidle, vil resten gå av seg selv.

Oppsummering

Er alle maler gratis? Ja
Gratis side URL Sub-domene
Antall annonser/merkevareelementer på ditt gratis nettsted 1
Annonseplassering Fast boks nede til venstre
Brukervennlighet Meget enkel
Gratis lagring 500 MB
Gratis båndbredde N/A
Grensesnitt på norsk Nei

Om du skal oppgradere, gå rett til Pro planen. Den er rimelig, har ubegrenset lagring, og legger til en handlekurv til nettbutikken din. Dette er også det rimeligste abonnementet som fjerner Weebly-reklamen fra siden din.

5. WordPress.com – Den desidert beste plattformen for gratis blogg

WordPress.com Themes
Ikke alle WordPress.com temaene er gratis, men mange er, og jeg liker hvordan du kan søke på dem etter stil.

Ok, ser du statistikken i skjermbildet over? Markedsføringsteamet til WordPress tuller ikke. Programmet råder over en tredjedel av internett på en eller annen måte. Det startet som en blogg-applikasjon, og nå er det den største publiseringsplattformen i verden. For å klargjøre, handler denne artikkelen om WordPress.com, som på en måte er en nettsidebygger, og ikke WordPress.org, som er hjemmet til det originale programmet. WordPress har ikke et grensesnitt på norsk, som kan være en stor ulempe, siden editoren er ganske kompleks.

Og selv om WordPress.com presenterer seg selv som en nettsidebygger, fungerer den mye mer som et gammeldags system for å håndtere innhold (CMS). Det betyr at den er veldig fleksibel og kraftig, men at det tar tid å lære å bruke den. Du får ikke den samme dra-og-slipp funksjonaliteten som du får med andre nettsidebyggere.

Jeg bør også nevne at gratis-abonnementet på WordPress.com er veldig begresent sammenlignet med original-programmet (som du også bør vite at er gratis, for utenom hostingen).

Her er en demo.

Funksjoner og brukervennlighet

 • En av de beste bloggene tilgjengelig – WordPress er først og fremst et blogg-program. Du kan få den til å gjøre nesten alt annet, men det tar tid. Om du bare trenger en solid blogg, eller en enkel bedriftsnettside med en blogg, kan WordPress.com gjøre det bra.
 • Over 100 fantastiske temaer – som en gammel dags CMS, er WordPress veldig tema-avasert. Mens du har noe kontroll over layouten på innholdet, er de fleste av design-valgene laget «for deg» av det temaet du velger. Noen temaer kan tilpasses mye, men ikke alle.
 • Innebygget portefølje funksjon – En ting WordPress.com har som originalprogramvaren ikke har, er muligheten til å raskt og enkelt lage et portefølje på siden din. Du legger bare til sider Portfolio seksjonen på siden, og så vil enkelte temaer (slik som den i demoen min) vise portefølje elementene automatisk.
 • Markedsføring og SEO verktøyer – Ikke så mye å si her: analyse, nyhetsbrev, SEO – alt er tilgjengelig her. Mye mer av den avanserte SEO-funksjonaliteten tilbys via plugins i stedet for i selve WordPress; plugins er dessverre låst bak betalte planer.

WordPress.com er meget gode på å forklare det du trenger å gjøre, men programvarens natur kan etterlate deg litt forvirret. Det er bare … så mye. Og så mange ting som bare er tilgjengelig i de dyrere abonnementene.

Hør her, jeg har omfattende erfaring med WordPress, og jeg elsker den, men det finnes definitivt lettere alternativer på denne listen.

Oppsummering

Er alle malene gratis? Nei
Gratis URL for nettstedet Underdomene
Antall annonser/merkevareelementer på ditt gratis nettsted 2
Annonseplassering Fast linje over, tekst på bunnen
Brukervennlighet Medium til ekspert-nivå læringskurve
Gratis lagring 3 GB
Gratis båndbredde Ubegrenset
Grensesnitt på norsk Ja

m du blir irritert av begrensningene på gratis abonnementet, kan du velge Premium planen som et minimum. Den er best om du faktisk vil gjøre litt business, akseptere betalinger, osv. Pluss at du får de ubegrensede Premium temaene. Velg Business abonnementet om du vil lage en nettbutikk, eller for å tilpasse siden din med mange plugins.

6. SimpleSite – Den er ekstremt enkelt

SimpleSite
Som alt annet på SimpleSite, er temaene… simple.

SimpleSite lever definitivt opp til navnet sitt. Den hjelper deg med å lage nettsteder, og sidene er veldig enkle. Har jeg sagt det nok? Antagelig, men nå har du nok forstått SimpleSite sin hele hensikt. En annen fordel er at SimpleSite sin editor er tilgjengelig på norsk, som gjør at det virkelig er så enkelt som mulig å bruke den.

Med denne enkelheten kommer derimot en del mangler når det gjelder funksjoner. Denne nettsidebyggeren er ikke designet til å gjøre så mye. Selskapet annonserer muligheten til å lage en blogg, men jeg kunne faktisk ikke finne denne funksjonaliteten noe sted. Jeg vet ikke om det er en premium funksjon eller ikke, men den er definitivt ikke tilgjengelig for gratis-brukere.

Det er grunnen til at min demo side ser enda enklere ut enn de fleste. Jeg liker å tenke at dyrebildene mine gjøre mye for å sprite ting opp uansett.

Funksjoner og brukervennlighet

Selv om SimpleSite ikke har de mest avanserte funksjonene, er de som tilbys godt laget og nyttige.

 • Endre utseendet på siden din – etter at du velger en mal, kan du ikke enkelt bytte til en annen, men du kan tilpasse farger og fonter.
 • Fleksibel innholdslayout – Du har faktisk en del kontroll over hvordan du legger ut innholdet. Jeg kunne faktisk ikke finne ut hvordan du lager vertikale kolonner av innhold sist gang jeg prøvde editoren til en annen artikkel, men jeg klarte det denne gangen.
 • Nyttige innholds Widgets – Jeg mener for det meste muligheten til å legge til videoer og kart i sidens innhold. Det er ikke mye, men det er nyttig.
 • Kontaktskjema – Om du vil gi folk en enkel måte til å skrive en epost fra siden din, trenger du et kontaktskjema. Nok fortalt.

SimpleSite er for det meste ganske enkel å bruke, men noen ting i brukergrensesnittet er ikke tydeliggjort, som de tidligere nevnte vertikale kolonnene. Jeg er fremdeles litt flau over at jeg ikke fant det ut tidligere, om jeg er ærlig.

Poenget mitt er at appen har en liten læringskurve, men den er der. Vær forberedt på å klikke rundt for å finne ut hvordan alt fungerer.

Oppsummering

Er alle maler gratis? Nei
Gratis side URL Underdomene
Antal annonser/merkevareelementer på ditt gratis nettsted 1
Reklame plassering Fast boks nede til venstre
Brukervennlighet Meget enkel
Gratis lagring N/A
Gratis båndbredde N/A
Grensesnitt på norsk Ja

På tide å snakke om prisabonnementene: Den tilbyr bare tre planer, inkludert gratis-abonnementet. Bare velg Pro abonnementet om du ønsker alle funksjonene, og Ecommerce abonnement om du vil selge ting. Virkelig enkelt. De er ikke de rimeligste abonnementene der ute; du kan få mer for pengene med mange av de andre nettsidebyggerne på denne listen.

7. Elementor – Beste nettsidebygger plugin, men gratisabonnementet er begrenset

Elementor Themes
Når det kommer til tema-design, vet folkene hos Elementer definitivt hva de gjør.

Elementor er en WordPress plugin som gir det en egen dra-og-slipp design funksjonalitet. Du kan installere den gratis på en WordPress side på din egen server, eller så kan du betale penger for å installere plugins på WordPress.com, og installere den den der.

Siden Elementor er så stor, tenkte jeg at den var verdt å nevne, men etter min melding er den ikke så bra for gratis-brukere. Om du ønsker en gratis nettside, kan du få mye mer hos Wix. En annen ulempe, og en annen grunn til at du bør velge Wix, er at grensesnittet deres ikke er tilgjengelig på norsk.

Jeg mener, se på denne demoen. Jeg kunne ikke sette inn et kontakt skjema i det hele, siden det er en premium funksjon. Og du vil kanskje se at designet ser veldig tomt ut.

Funksjoner og brukervennlighet

For å holde en kort historier kort, her er det du får med gratisversjonen:

 • Maler for side og innhold – Det er mange maler som vil sette opp hele sider, eller bare seksjoner av sidene. Det bør dog nevnes at disse malene kan krasje med WordPress temaet du har installert. De fleste av (inkludert maler for ting som side navigasjon) malene er låst bak Pro planen.
 • Grunnleggende widget for innhold – Og det er det. Du får tekst, kan legge til bilder, enkle bildegallerier, bilde slide, og et par andre nyttige ting. Du kan faktisk nesten få mer fra gratis abonnementet i WordPress.com.
 • Tillegg – Ja, i WordPress verdenen, finnes det tillegg og plugins. Dette er som regel andre WordPress plugins som utvikler funksjonaliteten til Elementor med nye typer innholdsblokker. Ja hvorfor ikke?

Alle andre funksjoner, fra blogg til markedsføring og SEO verktøyer, gis alle fra din WordPress side, for Elementor er rett og slett bare en enkel måte for å redigere de visuelle aspektene av siden din, og ingenting mer.

Og her er greie, det er faktisk ikke et dårlig produkt. Om du vil designe en egen side basert på WordPress uten koding, er faktisk Elementor en veldig god på dette. Det er også meget enkelt å bruke den så snart du blir kjent med de grunnleggende kontrollene. Hoved-ulempen er at du må ha litt kunnskap om design for å lage noe annet enn en helt blank side, og gratis versjonen har veldig begrenset med muligheter.

Oppsummering

Er alle malene gratis? Nei
Gratis side URL N/A
Antall annonser/merkevareelementer på ditt gratis nettsted Ingen
Annonse plassering N/A
Brukervennlighet Enkelt
Gratis lagring N/A
Gratis båndbredde N/A
Grensesnitt på norsk Nei

For uten om en liten frustrasjon, er Elementor en av de beste side designer appene av sin type, om du er villig til å betale. Personal planene for et år, og for en side, er ganske rimelig, og gir deg tilgang til alle funksjoner. Du vil ikke trenge en dyrere plan med mindre du planlegger å bruke den på flere sider.

Bare husk på at du i tillegg til å betale for Elementor må betale for hosting, enten det er på din egen server, eller en plattform som WordPress.com.

8. Webnode – Raske og vakre sider

Webnode
Webnode sine maler er ganske grunnleggende, men fine.

Sidene du kan lage med Webnode er raske og vakre, programvaren er brukervennlig, og plattformen har over 40 millioner brukere. Webnode sin editor er tilgjengelig på norsk.

Alt dette høres imponerende ut og min faktiske opplevelse med programvaren var god, men gratis-abonnementet er veldig begrenset når det gjelder hva du kan gjøre med det sammenlignet til andre alternativer på listen. Lagringen din er liten, og nesten alle de eksklusive funksjonene er låst bak betalte planer. Og, denne demoen her viser hva du kan gjøre gratis.

Funksjoner og brukervennlighet

Webnode sitt sett av funksjoner er for folk som ikke har mye tid til rådighet når de skal lage siden sin, og for folk som vil redigere siden på farten. Om det er deg, vil du bli meget fornøyd med de gratis funksjonene:

 • Maler som lett kan tilpasses – Selv om du får litt kontroll over hvordan innholdet ditt er lagt ut, er de fleste aspektene av utseendet og følelsen av siden din avgjort av hvilke maler du velger. Det er fint at de er flotte. Du kan tilpasse fonter og farger, det hjelper.
 • Mobileditor – Mange nettsidebyggere gir deg en dårlig brukeropplevelse, eller fungerer ikke på mobilenheter. Webnode er en av unntakene – du kan lett redigere siden på din telefon eller nettbrett.
 • Blogg – Igjen, jeg elsker når jeg kan redigere blogginnlegg på omtrent samme måte som jeg redigerer alle andre sider. Du kan legge til nesten det samme innholdet også, inkludert tabeller, skjema, kart, og mer.
 • Google AdSense – Ja, du kan sette ut reklame på gratis-siden din. Noe som er litt rart er at Google Analytics er reservert til en betalt plan. Hvor er logikken?
 • Legg til (en liten bit av) koding til HTML – det er en liten ting, men å kunne legge inn din egen kode på sidene (slik som tredjepart analytisk koding) er en fin funksjon.

Å lage demosiden på denne tjenesten var ikke vanskelig i det hele tatt, og tok meg bare noen minutter. Dette er en av de positive sidene ved å bruke en enkel, litt begrenset nettsidebygger. Som jeg sa var den generelle opplevelsen god, og vet du hva? Det er veldig få plattformer der ute som jeg kan si er «hyggelig» å bruke.

Oppsummering

Er alle maler gratis? Ja
Gratis side URL Underdomene
Antal annonser/markedsføringselementer på din gratis side 2
Annonse plassering Tekst og linje på bunnen
Brukervennlighet Meget enkel
Gratis lagring 100 MB
Gratis båndbredde 1GB
Grensesnitt på norsk Ja

Når du møter begrensningene til gratis-abonnementet (ikke «om» men «når»), bør du ikke gå for noe annet enn Standard abonnementet. Det er rimelig og gir deg tilgang til alle de eksklusive funksjonene, til og med om de fremdeles er litt begrensede. Bare oppgrader videre om siden din har startet å tjene mer penger.

9 Strikingly – Nettsider med en side

Strikingly
Strikingly sitt mal-galleri viser sider til ekte brukere.

Strikingly fokuserer på sider med en side, så lenge du er på gratis planen. Ok, om du legger til en blogg eller butikk, får du teknisk sett flere sider, og betalte abonnementer vil la deg lage normale flersidede nettsteder. Ellers vil alt på siden din være på «hjemmesiden». Om du ser etter en rask måte å introdusere deg selv på og hva du gjør, i en CV eller portefølje side for eksempel, kan dette være den riktige måten å gjøre det på. Siden Strikingly ikke har et grensesnitt på norsk, blir muligheten din til å lage en en-sidet nettside også mer begrenset.

Så klart, dette fokusert på enkelhet betyr at å lage mere komplekse sider er mer eller mindre aktuelt. Men du trenger ikke alltid noe komplisert. Av og til trenger du bare et flott portefølje som på demo siden jeg lagde.

Funksjoner og brukervennlighet

Som navnet tilsier, fokuserer Strikingly på å gi deg en visuelt slående side uten problemer:

 • En veldig enkel (men begrenset) nettsideeditor – Strikingly sitt designsystem er et hvor du kan velge fra et av et ubegrenset antall maler til å starte med, så velger du “seksjoner” eller blokker av innhold til å legge til hjemmesiden. Du kan ikke lage alle slags tilpassede layouter med mindre du betaler en av premium abonnementene.
 • Blogg – Strikingly har solide blogg funksjoner, inkludert normale funksjoner som kategorisering, tagging, og planlegging av innlegg. Jeg liker at du kan redigere blogg innlegg via det samme grensesnittet som du bruker til på redigere resten av siden din, og du kan se nøyaktig hvordan innlegget ditt vil se ut.
 • Markedsføring og analyse verktøyer – Du finner de vanlige SEO verktøyene her, i tillegg til e-post og noen innebygde analyseverktøyer. Registreringsskjema for nyhetsbrev er tilgjengelig også.
 • Funksjoner for sosial integrering – For uten å enkelt legget til ikoner som tar besøkende til dine sosiale media, finner du et par smarte verktøy her, som muligheten til å legge inn alle dine sosiale vegger fra Facebook, Twitter, og Instagram rett inn på siden din.

Strikingly kunne ikke være lettere å bruke. Min demo side var kjapp å designe, selv om jeg strippet den litt ned. Standard designet inneholdt faktisk mye mer demo-innhold enn det jeg trengte.

Oppsummering

Er alle malene gratis? Ja
Gratis side URL Underdomene
Antall annonser/merkevareelementer på ditt gratis nettsted 1
Annonse plassering Fast boks på bunnen
Brukervennlighet Veldig enkel
Gratis lagring 500 MB
Gratis båndbredde 5 GB
Grensesnitt på norsk Nei

Om du skal betale, gå rett til Pro abonnementet. Det er det rimeligste abonnementet som Strikingly markedsføringen fra siden din. Den lar deg også legge til 300 produkter til siden din og tilbyr ubegrenset båndbredde. Du kan også lage opp til tre sider som alle benytter Pro funksjoner, i stedet for å betale for et nytt abonnement for hver gang du lager en ny side. Og du kan få tilgang til app store.

10 Mozello – Et meget generøst gratis abonnement

Mozello Templates
Mozello sine maler tilbyr et klart og rent design.

Jeg vil påstå at Mozello er en nettsidebygger med små bedrifter som mål. Dens sett av funksjoner er flott for alle som vil tiltrekke seg nye kunder, dog det er litt begrenset, og nesten alle malene har business eller salg som tema. Den har ikke mye variasjon i design, men plattformen er god til hva den er designet til å gjøre.

Jeg mener det seriøst, til og med deres hjemmeside har en vektor illustrasjon av et lite kontor og motivasjons-plakater. Men noe som er enda viktigere en Mozello sin nettside er den du selv lager med plattformen, og den kan se litt ut som denne demo siden. Selv om Mozello har støtte for et imponerende antall språk, er ikke norsk et av dem. Så med mindre du lager en side for et internasjonalt publikum, vil den kanskje ikke være det beste alternativet for deg.

Funksjoner og brukervennlighet

En ting jeg liker om Mozello er at nesten alle av dens funksjoner er tilgjengelig på dens gratis plan. Du kan prøve alt uten å måtte betale.

 • Maler og blokk-basert design – Ved første øyekast, vil malene se litt tomme og kjedelige ut, men ikke la deg lure. De er fleksible nok, og vil lett la deg endre font, farge, og innholds-layout. Du kan ikke gjøre mye med layouten på den generelle malen, men du kan velge fra ganske mange hendige innholds-layouter.
 • Egen skjema editor – Her er noe du ikke ser på alle gratis-abonnementer. Det er virkelig så enkelt som å legge til et skjema til siden din. Du kan så legge til bokser, sjekkbokser, radio knapper, og andre enkle input typer.
 • En begrenset nettbutikk – Det er riktig, du kan selge ting på gratisplanen. Ja, du kan bare selge fem produkter og den eneste betalingsmetoden som støttes er PayPal. Det er ikke mye. Men om du selger din første bok på nettet for eksempel, kan dette være en god start!
 • Verktøy for markedsføring – Mozello gir deg enkle SEO verktøy, e-postmarkedsføring, og integrasjon med Google Analytics. Jeg liker at de spesifikt annonserer at du kan få tilgang til HTML koden (på en begrenset måte) for å sette inn din egen analytiske sporingskode.

Plattformen er meget lett å bruke, selv om det kan ta deg litt tid å finne ut hvor alle knappene er plassert. Alternativene for å redigere sidens layout er enkle, men du må faktisk klikke på separate knapper for å starte redigeringen av layouten i stedet for innholdet. Det er ikke slik de fleste nettsidebyggere fungerer, men det er lett å lære seg.

Oppsummering

Er alle malene gratis? Ja
Gratis side URL Underdomene
Antall annonser/merkevareelementer på ditt gratis nettsted 1
Annonse plassering Tekst på bunnen av siden
Brukervennlighet Meget enkel
Gratis lagring 0.5 GB
Gratis båndbredde Ubegrenset
Grensesnitt på norsk Nei

Når du er klar til å starte å få større mengder trafikk eller å selge flere produkter, Ville jeg gått direkte til Premium Plus abonnementet. Det har ubegrenset med lagring, ubegrenset med butikk produkter, og tilgang til alle betalingsmetoder (i tillegg til PayPal). Den koster ikke mye mer enn andre abonnementer, og gir deg alle funksjonene.

Når bør jeg oppgradere til et betalt abonnement?

Svaret er enkelt: når du har nådd grensene for hva du kan gjøre med gratis abonnementet til din valgte nettsidebygger er det på tide å ta frem kredittkortet. Når du er tom for lagring, eller får nok trafikk til å bruke opp båndbredden som er tilgjengelig, har du ikke noe valg.

Andre mulige tegn på at du bør oppgradere:

 • Du ønsker å ha mer kontroll over merkevarebyggingen din, og velge ditt eget domenenavn.
 • Du ønsker å ha mer kontroll over merkevarebyggingen din, og du er irritert over annonsene på det gratis nettstedet ditt.
 • Du ønsker å ha en nettbutikk med mange produkter.
 • Du ønsker bare tilgang til funksjoner (for eksempel avanserte apper eller addons) som den gratis planen ikke har.
For enkelhets skyld, her er en rask sammenligningstabell for å gjøre valget ditt raskere og enklere:
Gratis maler Gratis apper Gratis lagringsplass Selg produkter gratis? Grensesnitt tilgjengelig på norsk
Wix 900 + Anslått 200 + 500 MB Nei Ja
SITE123 N/A Nei 500 MB Nei Ja
GoDaddy 22 N/A N/A Nei Ja
Weebly 50 + 50 + 500 MB Nei Nei
WordPress 100 + Nei 3 GB Nei Ja
SimpleSite 30+ N/A 15 Sider Ja (5) Ja
Elementor N/A N/A N/A N/A Nei
Webnode 90 + N/A 100 MB Nei Ja
Strikingly 50 + Nei 500 MB Ja (1) Nei
Mozello 40 + 1 Rundt. 500 MB Ja (5) Nei

Hvilke gratis nettsidebygger er best for deg?

Mange av de gratis abonnementene for nettsidebyggere er like, så jeg vil sterkt råde deg å se på funksjonene til hver plattform, hvilke typer sider hver av de fokuserer på og om brukergrensesnittet er tilgjengelig på norsk. Til og med om du lager en gratis nettside, vil du helst ikke gjøre for mange kompromiss.

Trenger du mer lagring? Du kan ikke ta feil med Wix, som lar deg tilpasse nesten alle aspekter av siden din.

Do you need substantial storage? WordPress.com sitt gratis abonnement gir deg 3GB, som er ganske generøst.

Trenger du bare en enkel nettside som du kan få på lufta i en fei? Du vil elske enkelheten til SITE123.

Ekspert anbefaling: Selv om den ikke er gratis, er Squarespace en av mine favoritter og jeg tror det er verdt en investering. Om ingen av disse gratis abonnementene ser bra ut for deg, kan du sjekke ut vår fullstendige Squarespace anmeldelse.
Rate this Article
5.0 Voted by 2 users
You already voted! Undo
This field is required Maximal length of comment is equal 80000 chars Minimal length of comment is equal 10 chars
Any comments?
Reply
View %s replies
View %s reply
Related posts
Show more related posts

We check all user comments within 48 hours to make sure they are from real people like you. We're glad you found this article useful - we would appreciate it if you let more people know about it.

Share this blog post with friends and co-workers right now:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

Once a month you will receive interesting, insightful tips, tricks, and advice to improve your website performance and reach your digital marketing goals!

So happy you liked it!

Share it with your friends!

2526326
100
5000
44102825
Best for beginnersimage

Create a Unique Website in Minutes

Browse 140+ mobile-responsive templates