We rank vendors based on rigorous testing and research, but also take into account your feedback and our commercial agreements with providers. This page contains affiliate links. Advertising Disclosure

PAVietnam Review 2024 – Why Is It NOT the Right Choice?

Hendrik Human Hendrik Human Web Hosting Expert

Pavietnam offers everything for Vietnamese customers. You are bound to find a highly affordable hosting solution that’s perfect for your needs whether you are an individual website owner or a resource-heavy enterprise.

We hosted the same WordPress website on the most popular web hosting platforms and measured their performance
Click here to see our results >>

Overview

PAVietnam-minePAVietnam is a small hosting company that simply isn’t a match for big brands like Hostinger. The bigger hosting companies simply offer a better price for similar configuration.

Pavietnam has been in operation since 2001. They have held their position as one of the leading hosting providers in the country. This is proven by the huge variety of hosting they offer as well as unique services that you will struggle to find elsewhere.

Features and Ease of Use

The features they offer are extraordinary. They provide the basics, such as:

 • Domain name registration
 • SSL Certificates
 • Email servers/management
 • Server migration
 • Backup and cloud services

They also provide a number of hosting options geared towards specific needs and preferences with features, such as:

 • CMS-specific hosting: You can use a content management system like WordPress or Joomla and they will provide hosting made for it.
 • Managed hosting: Most types of hosting include at least a few managed server plans or you can add this on as a service.
 • Virtual phone system: This is quite unique and lets you provide a low-cost VoIP line for your customers or clients.

PAVietnam-features

Your experience using Pavietnam will depend dramatically on what type of hosting and package you choose. If you opt for a CMS-based hosting solution, you basically just need to create your account and you can jump straight into the website management from the dashboard. You can also opt for managed server services if you want fewer responsibilities.

Pricing and Support

There are too many pricing plans and packages on Pavietnam to even mention all of them – so, I’ll keep to those that will be of interest to most people. There aren’t any free plans or trials but prices start at a dollar with their cost-effective “Cheap” plans. You also get discounted rates if you sign up for longer periods of up to 10 years.

Their shared hosting plans start at roughly a dollar a month. Most pricing plans for specific types of hosting depend on the amount of storage space, monthly bandwidth quota, Email and FTP accounts, databases, and extra domains. Most types of hosting provide a free SSL certificate as well. The specific types of hosting offered are:

 • WordPress
 • DotVN
 • SEO-geared hosting
 • Joomla
 • Java

In addition, they provide more cost-effective options for dedicated server and reseller hosting. These plans come with unlimited bandwidth, email accounts, FTP accounts, and domains. If you’re looking for more powerful dedicated server options, they offer high-end choices that run on state-of-the-art Intel Xeon processors. Furthermore, you’ll also find a range of Cloud-based hosting options and the availability of colocated servers. They have a diverse selection to cater to different hosting needs.

PAVietnam-support

In general, their pricing is extremely affordable when you look at what is included. This might be due to the low costs of living in Vietnam.

Support services can be reached via either email, live chat, or phone (if you’re in Vietnam). For any type of registration or consultation services, you will need to contact them during office hours. However, technical support is available 24/7. Don’t expect the best English support. It can also take quite a while to get through on any channel.

4.2

Pricing

Comparison

How does PAVietnam match up to the competition?

1HostingerCompareOur Score4.9Compare
1IONOSCompareOur Score4.8Compare
1CompareOur Score4.2Compare
1Go4HostingCompareOur Score2.4Compare

PAVietnam REVIEW: BOTTOM LINE

Pavietnam is an amazing option if you live in Vietnam, serve a Vietnamese audience, or require servers in that area for some reason. However, it might not be suitable if one of those isn’t in your criteria. You’ll definitely find a plan that suits your needs among their massive range of options.

PAVietnam might offer a good service at a reasonable price, but does it match up with the top web hosting companies? We find it hard to say “yes.”

Pros

 • Massive variety of hosting types and pricing
 • Very affordable prices
 • WordPress or Joomla hosting
 • Unique features like Virtual Phone Servers

Cons

 • Could have more responsive support
 • They do suffer from some downtime
Hendrik Human Hendrik Human
Hi, I’m Hendrik, your web guru. The only two things you need to know about me are: I love making websites, and I love to write about how to do it. That’s why I’m here – to help make it fun and easy for you too.
2.3
User reviews
Based on 11 reviews in 1 languages
Be the first user to leave a review about PAVietnam in English!
User reviews are not verified
Write a Review
You can read user reviews in other languages
Reply to review
Reply
Visit PAVietnam
reply
en
Error
onclick="trackClickout('event', 'clickout', 'Visit User Reviews', 'pavietnam', this, true, ReturnPopup );"
View 1 reply
View %d replies
Không thể tệ hơn

Thực sự chỉ muốn chửi vào mặt chúng nó quá tệ Việt ơi . Dịch vụ công ty bạn như c. mua xong nó cấp cho mình thông số . Vào trong đó không biết cài thế nào. Mình đã làm với nhiều nhà khác vào trong nhìn là biết phải cài như nào. Giao diện của thằng này không biết phải làm như nào. Hỏi hỗ trợ thì nó nói anh không biết gì à. thôi để nó cài cho mình báo không cần tao muốn tự cài mày chỉ cần đưa tao cái hướng dẫn, nó từ chối đưa hướng dẫn vô lý không. Sau đó đành lên Youtube search mới biết là muốn cài thì phải đi từ một trang web khác không phải từ cái giao diện nó cấp cho mình, đ tin nổi

avatar
Hai, Vietnam
December 26, 2022
1
TỆ THẬT SỰ

Ngày trước xài domain của FPT rồi bên đó ép đổi sang P.A quản lý. Dịch vụ chăm sóc tệ thật sự luôn :( kể sơ sơ thì: - domain hết hạn không bao giờ có nhắc nhở hay chăm sóc gì toàn kiểu site đột ngột không chạy nữa và khách tự phát hiện và tự liên lạc dẫn đến 1 số ảnh hưởng đến công việc rất nhiều - email thì khách làm 7749 cái hợp đồng chuyển đổi có thay đổi email liên lạc vẫn không chịu update dẫn đến mail đến sai địa chỉ - hợp đồng domain mình đứng tên mua hộ cho bên thứ 3 ngày trước đã đổi chủ thể hợp đồng và đổi thông tin liên lạc sang bên đó từ rất lâu rồi mà giờ vẫn gửi email cho mình để làm hợp đồng bổ sung. Ủa vậy là chưa đổi thông tin hay gì, rồi sau domain bên đó hết hạn họ không được nhắc rồi site không chạy ảnh hưởng đến kinh doanh của họ thì lúc đó claim ai giờ? Bản thân mình cũng là làm dịch vụ về web nên cũng hiểu phần nào nhưng giờ mới lần đầu gặp 1 công ty dịch vụ tệ như thế này, làm ảnh hưởng uy tín với đối tác của mình ghê gớm.

avatar
Buggy, USA
June 25, 2021
1
Quá thất vọng

PAvietnam bảo trì hệ thống không thông báo cho khách hàng trước. mình đang chạy ads thì mất khoảng 3 tiếng không truy cập đc. tổn thất rất nặng. Gọi điện 2 lần thì không nói là bảo trì hệ thống mà chỉ nói là sẽ kiểm tra và truy cập lại sau 30p đến 1 tiếng. mình sẽ cân nhắc chuyển sang dùng của bên nước ngoài cho uy tín.

avatar
Tung Nguyen, USA
March 25, 2021
1
Khá tốt

Công ty mình dùng dịch vụ bên PA được 7 năm rồi, chất lượng dịch vụ tốt, hỗ trợ nhanh chóng. đội ngũ kỹ thuật nhiệt tình và support nhanh chóng, hiện tại các dịch vụ từ nhà cung cấp khác tôi cũng dần move về PA để được hỗ trợ và quản lý. Cảm ơn PA nhiều lúc 1-2h sáng gọi điện vẫn vui vẻ hỗ trợ nhanh

avatar
Thùy Duyên, Vietnam
February 14, 2021
5
General Director

PAVietnam là công ty nhỏ, có nhiều cái họ cần phải nâng cấp thêm, Email package của PAVietnam còn kém. Có một số nhân viên của họ không biết customer service là gi. Năm 2020 rồi mà cách service theo kiểu Vietnamese quá thì làm sao theo kịp được những nước khác được. Mình gửi 2-3 email trong vòng 7 ngày mà nhân viên họ không phản hồi vì thật sự cái minh nhờ họ làm chả có lợi ích cho họ nên họ lờ. Mình cảm thấy nhân viên của họ không bằng lòng khi một ai chê "Tệ Quá". Khi mình đổ lỗi lại khách hàng thì nên xem lai cho kỹ coi sản phẩm mình có đúng tiêu chuẩn quốc tế không rồi hãy nói. Những nhân viên như thế thì mãi mãi cũng như vậy cho nên làm sếp thì nên kiểm tra lại. Mình từng làm việc ở VN và quản lý một đổi ngủ cho nên mình quá hiểu biết người VN mình ra sao. Thật sự mà nói "1 sao" cũng không đáng để cho họ.

avatar
Cuong Lam, USA
August 23, 2020
1
Dịch vụ và hỗ trợ tốt

Mình sử dụng gói dịch vụ Hosting của PA 5 năm rồi, chất lượng tốt, ít khi bị lỗi. Khi bị lỗi gửi support phản hồi rất nhanh. Sử dụng ở đâu thì cũng vậy thôi, được này mất kia, chủ yếu cũng phải biết lựa chọn gói phù hợp với website. Nói chung mình thấy ok, vậy là tốt với mình rồi.

avatar
Huyền My, Vietnam
July 04, 2020
5
Hỗ trợ tốt 24/7 và dịch vụ ổn định!

Mình dùng 4 tên miền tại đây các công cụ hỗ trợ quản lý rất dễ dàng và cập nhật nhanh. Ngoài bạn mình cũng có sử dụng 1 cloud vps và 2 hosting thì chất lượng ổn, gửi support lúc 3h sáng cũng có người phản hồi. Tất nhiên là có 1 số điểm chưa bằng nhà cung cấp nước ngoài nhưng cũng đang cải thiện dần.

avatar
Tho Son, Vietnam
May 04, 2020
5
Vps Pa việt nam quá tệ

Tôi cũng đang dùng gói vps của pa việt nam. Thực sự mà nói đây là sai lầm của tôi. Dịch vụ vps ở đây quá tệ. Mạng thì đến tối là rớt, không vào được. Email thì không phản hồi, gọi hỗ trợ thì đỗ thừa lỗi cho KH, đòi nâng cấp vps. Trong khi site thì có 2-3 site, lượng truy cập rất ít. Đứt mạng liên tục. Tôi sẽ hủy bỏ dịch vụ bên pa việt nam.

avatar
Minh Huỳnh, Vietnam
March 14, 2020
1
Family sharingMulti User SharingExpert SupportBackupSmart syncPersonal SolutionBusiness SolutionTeams optionsOffline foldersFile history and recovery Read more reviews
PAVietnam Alternatives
Hostinger: Best Performance & Low Cost
Our Score
4.9
Lowest prices on the market for long-term plans
Read Review
IONOS: Premium Features on a Budget
Our Score
4.8
Dedicated support advisor and instantly scalable performance
Read Review
InterServer: Best Monthly Hosting Plan
Our Score
4.8
The best choice for hosting on a month-to-month basis
Read Review
Nexcess: Best Managed Hosting
Our Score
4.7
Best managed hosting for multiple platforms, from WordPress to Magento
Read Review
195746
Best Speed & Uptime1image

Great Hosting for a Great Price

Plus, get a FREE domain name and email