1. Website Planet
  2. >
  3. Blogg
  4. >
  5. Anslut en domän och installera WordPress på iPage

Anslut en domän och installera WordPress på iPage

Hendrik Human Hendrik HumanWebbhotellexpert
iPage har en lång historia som ett hostingföretag som främst hanterar kunder med relativt enkla hostingbehov. Som sådan förväntade jag mig att det skulle vara enkelt att konfigurera min hosting genom att ansluta en domän och installera WordPress. Låt oss se om jag hade rätt om hur lätt det är.

För det första. Om du inte redan har gjort det så uppmanar jag dig att läsa min recension av iPage och min artikel om hur du skapar ett nytt konto med iPage. Glöm inte att komma tillbaka hit när du är klar.

Fortfarande med? Bra, för nu kan du läsa om mina erfarenheter av att ansluta en domän och installera WordPress på iPage. Och som en bonus ser jag vad som krävs för att skapa en CDN.

Installera WordPress

När du väl har skapat ditt iPage-konto kommer du att komma till följande sida som uppmanar dig att ange platsen (på din angivna domän) där du vill att WordPress ska installeras. Domänen är som standard den du köpte eller bad om att överföras under den första registreringen:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image1

Sedan startade installationen och konfigurationen av WordPress, vilket tog mindre än en minut att slutföra och resulterade i följande mejl som bekräftar min nya WordPress-webbplats:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image2

Vid den här tiden hade jag äntligen tillgång till min iPage-instrumentpanel, varifrån jag kunde styra min WordPress-hosting via det väldigt enkla gränssnittet:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image3

Här kan du skapa en annan WordPress-hemsida, aktivera SiteLock-säkerhet och få åtkomst till andra alternativ som säkerhetskopiering av sajten.

WordPress-installationen slutar med en (valfri) guide som introducerar plattformen och hjälper dig att konfigurera några av de viktigaste webbplatsinställningarna. Efter att ha frågat om du vill visa en statisk sida eller uppdatera din hemsida med nyheter eller blogginlägg, skapar guiden automatiskt en kontaktsida åt dig.

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image4

När guiden ville lägga upp min nya WordPress-hemsida bad den mig om att ansluta min Jetpack-profil för att förbättra säkerheten och spåra statistik. Jag hade ett problem i detta skede som behövde lösas av supporten, men det ska vara en enkel process om man följer anvisningarna. När problemet väl var löst kunde jag klicka på “Godkänn”-knappen för att slutföra konfigurationen av Jetpack:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image5

Detta installerar den kostnadsfria Jetpack-licensen på din WordPress-hemsida. Du kan dock också köpa en av de bättre planerna från Jetpacks hemsida:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image6

Ansluta en domän

Om du köpte din domän av iPage när du registrerade dig, behöver du inte följa några ytterligare steg för att göra din webbplats tillgänglig på din domän.

Om du, som jag, köpte din domän från en annan leverantör som GoDaddy, måste du peka dina GoDaddy-namnservrar mot iPage. iPage gör det inte uppenbart att du måste göra detta och tillhandahåller ingen dokumentation för att hjälpa dig, så jag var tvungen att ta reda på hur man uppdaterar DNS-posten för GoDaddy-domänen själv.

När du skapar en ny WordPress-hemsida är det enda du behöver göra att tillhandahålla den lämpliga domänen och se till att din domänregistrator pekar på iPage.

Ställ in en CDN

Jag vet inte hur det är med dig, men jag vill att min webbplats prestanda ska vara optimal. Så en av de första sakerna jag ville göra var att aktivera min CDN så att sidor laddas snabbare för mina besökare. Instrumentpanelen gör det inte uppenbart hur man gör det, men jag råkade veta att det är en av funktionerna i SiteLock:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image7

Även om SiteLock kommer gratis med iPages “WP Essentials”-plan, läggs den inte till automatiskt. Istället fick jag några krediter för att köpa den:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image8

Så snart som jag associerade SiteLock med min domän märkte jag att CDN/brandväggen aktiverades automatiskt, så det fanns inget mer för mig att göra.

Slutsats

Jag har nu skapat ett iPage-konto, installerat WordPress, gjort några grundläggande domäninställningar och aktiverat min CDN via SiteLock.

Min slutsats är att iPage hittills har levt upp till sina ambitioner att tillhandahålla en nybörjarvänlig och tillgänglig hostingplattform. Mitt enda problem var att det skulle ha varit trevligt att ha fått mer vägledning i form av skärmupplysningar när det gällde att ansluta en domän och konfigurera SiteLocks CDN.

Av någon anledning gick min Jetpack-installation inte så smidigt som det kunde, men mitt uppenbart individuella problem (som inte borde påverka dig) löstes snabbt av supportteamet.

Det tog mig lite mindre än 10 minuter att göra allt detta, vilket är en av de snabbaste installationstiderna jag någonsin har upplevt med en ny hostingleverantör.

iPages instrumentpanel skulle må bra av en uppdatering, så om du letar efter en lika lätt upplevelse med ett mer tilltalande gränssnitt, borde du förmodligen välja GoDaddy. Om du fortfarande är intresserad av iPage, och du inte redan har gjort det, föreslår jag att du läser min fullständiga recension av iPage.

Betygsätt denna artikel
4.5 Betygsatt av 2 användare
Du har redan röstat! Ångra
Detta fält är obligatoriskt Maximal length of comment is equal 80000 chars Kommentarens minimilängd är lika med 10 tecken
Några kommentarer?
Svara
Visa %s svar
View %s reply
Relaterade inlägg
Visa fler relaterade inlägg
Vi kontrollerar alla användarkommentarer inom 48 timmar för att se till att de är från riktiga människor som du. Vi är glada över att du tyckte att den här artikeln var användbar - vi skulle uppskatta om du låter fler personer veta om den.
Popup final window
Dela det här blogginlägget med vänner och medarbetare nu:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

En gång i månaden får du intressanta och insiktsfulla tips, knep och råd för att förbättra din hemsidas prestanda och nå dina digitala marknadsföringsmål!

Vad kul att dugillade den!

Dela den med dina vänner!

643430
100
5000
98297