1. Website Planet
  2. >
  3. Blog
  4. >
  5. Een domein koppelen en WordPress installeren op iPage

Een domein koppelen en WordPress installeren op iPage

Hendrik Human Hendrik HumanWeb Hosting Expert
iPage heeft een lange geschiedenis als host, die zich voornamelijk richt op klanten met relatief eenvoudige hostingbehoeften. Als zodanig verwachtte ik dat het eenvoudig zou zijn om mijn hosting in te stellen door een domein te koppelen en WordPress te installeren. Laten we kijken of het echt zo eenvoudig is.

Als je dit nog niet hebt gedaan, raad ik je aan om eerst mijn iPage-recensie en mijn artikel over hoe je een nieuw i-Page-account kunt aanmaken te lezen. Vergeet niet om daarna terug te komen.

Ben je er nog? Goed zo, want nu kun je mijn ervaringen lezen over het koppelen van een domein en het installeren van WordPress op iPage. En als extraatje zal ik je laten zien wat er nodig is om een CDN in te stellen.

WordPress installeren

Nadat je je iPage-account hebt aangemaakt, krijg je de volgende pagina te zien, waar je wordt gevraagd om de locatie in te voeren (voor je opgegeven domein) waar je wilt dat WordPress wordt geïnstalleerd. Het domein is standaard degene die je hebt gekocht of waarvan je tijdens de eerste aanmelding hebt gevraagd om deze over te zetten:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image1

Nu is de installatie en de configuratie van WordPress gestart, wat minder dan een minuut duurde om te voltooien en dit resulteerde in de volgende e-mail, waarin mijn nieuwe WordPress-website werd bevestigd:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image2

Op dit moment had ik eindelijk toegang tot mijn iPage-dashboard, van waaruit ik mijn WordPress-hosting kon beheren met behulp van de zeer eenvoudige interface:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image3

Hier kun je een nieuwe WordPress-website maken, SiteLock-beveiliging inschakelen en toegang krijgen tot andere opties, zoals siteback-ups.

Het installatieproces van WordPress wordt afgesloten met een (optionele) wizard, die het platform introduceert en helpt bij het configureren van enkele van de belangrijkste website-instellingen. Nadat er wordt gevraagd of je een statische webpagina wilt weergeven of dat je je site wilt bijwerken met nieuws- of blogberichten, maakt de wizard automatisch een ‘Contact’-pagina voor je aan.

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image4

Toen de wizard mijn nieuwe WordPress-website wilde lanceren, werd mij gevraagd om mijn Jetpack-profiel te koppelen om de beveiliging en de trackingstatistieken te verbeteren. In dit stadium had ik een probleem dat door ondersteuning moest worden opgelost, maar het zou een eenvoudig proces moeten zijn van het opvolgen van aanwijzingen. Nadat het probleem was opgelost, kon ik op ‘Approve’ (Akkoord) klikken om de Jetpack-configuratie te voltooien:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image5

Hiermee wordt de gratis Jetpack-licentie op je WordPress-website geïnstalleerd. Je kunt echter ook een van de premium-abonnementen van de Jetpack-website kopen:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image6

Een domein koppelen

Als je je domein bij iPage hebt gekocht tijdens het aanmelden, hoef je geen verdere stappen te volgen om je website beschikbaar te maken op je domein.

Als je net als ik, je domein bij een andere provider, zoals GoDaddy hebt gekocht, moet je je GoDaddy-naamservers naar iPage verwijzen. iPage maakt het niet duidelijk dat je dit moet doen en biedt geen documentatie om je hierbij te helpen, dus moest ik zelf uitzoeken hoe ik het DNS-record bij het GoDaddy-domein moest updaten.

Wanneer je een nieuwe WordPress-website maakt, hoef je alleen het juiste domein op te geven en ervoor te zorgen dat je domein-registrar naar iPage verwijst.

Een CDN instellen

Ik weet niets over jouw ervaringen, maar de prestaties van mijn website zijn optimaal. Een van de eerste dingen die ik wilde doen, was het activeren van mijn CDN om pagina’s voor mijn bezoekers sneller te laten laden. Het dashboard maakt het niet duidelijk hoe dit moet, maar ik wist toevallig dat het een van de functies is, die door de SiteLock-suite worden geboden:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image7

Hoewel je SiteLock gratis krijgt bij het “WP Essentials”-pakket van iPage dat ik heb gekozen, wordt het niet automatisch toegevoegd. In plaats daarvan kreeg ik een aantal credits toegewezen waarmee ik het kon kopen:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image8

Zodra ik SiteLock aan mijn domein had gekoppeld, merkte ik dat de CDN/firewall automatisch werd geactiveerd, dus hoefde ik verder niets meer te doen.

Conclusie

Ik heb nu een iPage-account aangemaakt, WordPress geïnstalleerd, een aantal basis-domeininstellingen gerealiseerd en mijn CDN via SiteLock geactiveerd.

Mijn conclusie is dat iPage tot dusver heeft voldaan aan zijn ambities om een beginnersvriendelijk en toegankelijk hostingplatform te bieden. Mijn enige kanttekening is dat het leuk zou zijn geweest om meer begeleiding te hebben gehad in de vorm van aanwijzingen op het scherm met betrekking tot het koppelen van een domein en het instellen van de SiteLock-CDN.

Op de een of andere manier verliep mijn Jetpack-installatie niet zo soepel als had gekund, maar mijn ogenschijnlijk individuele probleem (wat niet van invloed is op jou) werd snel opgelost door het ondersteuningsteam.

Het kostte me iets minder dan 10 minuten om dit allemaal te doen, wat een van de snelste setuptijden is, die ik ooit heb ervaren met een nieuwe host.

Het iPage-dashboard kan een update gebruiken, dus als je op zoek bent naar een even gemakkelijke ervaring met een aantrekkelijkere interface, dan is GoDaddy waarschijnlijk een betere optie voor je. Als je nog steeds geïnteresseerd bent in iPage, dan raad ik je aan om mijn volledige iPage-recensie te lezen als je dat nog niet hebt gedaan.

Beoordeel dit artikel
4.5 Gestemd door 2 gebruikers
Je hebt al gestemd! Ongedaan maken
Dit veld is verplicht Maximal length of comment is equal 80000 chars Minimale lengte van een reactie is 10 karakters
Eventuele opmerkingen?
Reageren
%s reacties bekijken
View %s reply
Gerelateerde berichten
Meer gerelateerde berichten tonen
We controleren alle reacties van gebruikers binnen 48 uur om er zeker van te zijn dat deze door echte mensen zoals jij zijn geplaatst. We zijn blij dat je dit artikel nuttig vindt. We stellen het op prijs als je dit met andere mensen deelt.
Popup final window
Deel dit blogbericht direct met vrienden en collega's:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

Een keer per maand ontvang je interessante en inzichtelijke tips, trucs en adviezen om de prestaties van je website te verbeteren en je digitale marketingdoelen te bereiken!

Fijn dat je het leuk vindt!

Deel het met vrienden!

Of geef een review op

628081
50
5000
98297