1. Website Planet
  2. >
  3. Blog
  4. >
  5. Sådan kobler du et domæne og installerer WordPress på iPage

Sådan kobler du et domæne og installerer WordPress på iPage

Hendrik Human Hendrik HumanWebhostingekspert
iPage har et bredt omdømme for at være en host skabt til kunder med relativt simple hostingbehov. Derfor forventede jeg også, at det ville være super simpelt at forbinde mit domæne og installere WordPress. Lad os se nærmere på, om processen rent faktisk var en dans på roser.

For det første. Hvis du ikke allerede har gjort det, anbefaler jeg, at du læser min iPage anmeldelse samt min artikel om Hvordan man opretter en ny konto hos iPage. Glem ikke at komme tilbage hertil, når du er færdig.

Er du her stadig? Godt, for nu fortsætter vi med min oplevelse af at forbinde et domæne og installere WordPress på iPage. Som en ekstra bonus tager jeg også et kig på, hvad der skal til for at indstille en CDN.

Installation af WordPress

Når du har oprettet din konto hos iPage, vil du blive præsenteret for følgende side, der beder dig indtaste placeringen (på dit specificerede domæne), hvor du vil have WordPress installeret. Den vil automatisk vælge det domæne, du købte eller bad om at få overført under tilmeldingsprocessen:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image1

Nu påbegyndes installationen og opsætningen af WordPress, og det tog mindre end et minut at fuldende, hvorefter jeg fik følgende e-mail, der bekræftede oprettelsen af min nye WordPress-side:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image2

På nuværende tidspunkt havde jeg adgang til mit iPage kontrolpanel, hvorfra jeg kunne administrere min WordPress-hosting via en super simpel brugerflade:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image3

Herfra kan du skabe endnu en WordPress-side, aktivere SiteLock securit eller tilgå andre funktioner såsom backup.

WordPress opsætningsprocessen afsluttes med et (valgfrit) hjælpeprogram, der introducerer platformen og hjælper dig med at konfigurere et par af de vigtigste hjemmesideindstillinger. Når det har spurgt, om du vil vise en statisk hjemmeside eller ønsker at opdatere den med nyheder eller blog posts, skaber hjælpeprogrammet automatisk en ”Kontakt os” side på dine vejne.

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image4

Da hjælpeprogrammet lancerede min nye WordPress-side, bad det mig forbinde min Jetpack-profil for at forbedre sikkerheden og generere statistikker. Det gav mig lidt problemer, og jeg matte bede om hjælp fra support, men det burde egentlig være en simpel proces, hvor man blot skal følge anvisninger. Så snart problemet var løst, kunne jeg klikke på ”godkend”-knappen og gennemføre Jetpack-opsætningen:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image5

Denne mulighed installerer den gratis Jetpack-licens på din WordPress side. Dog kan du også vælge at købe en af deres premium planer fra Jetpacks hjemmeside:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image6

Forbindelse af domæne

Hvis du købte dit domæne fra iPage under tilmeldingsprocessen, behøver du ikke følge disse trin for at gøre din hjemmeside tilgængelige på dit nye domæne.

Men hvis du, som jeg, købte dit domæne fra en anden udbyder såsom GoDaddy, skal du rette dine GoDaddy navneservere til iPage. iPage gør det ikke helt klart, at du skal gøre dette, og giver dig heller ingen hjælpeguides, så jeg måtte selv finde ud af, hvordan jeg skulle opdatere min DNS fra GoDaddy.

Når du skaber en ny WordPress hjemmeside, er det eneste, du skal gøre, at indtaste det korrekte domæne og sørge for, at din domæneregistrator peger mod iPage.

Opsætning af CDN

Jeg ved ikke med dig, men jeg vil altså gerne have, at min hjemmeside præsterer optimalt. Derfor var noget af det første, jeg gjorde, at aktivere min CDN for at få siderne til at indlæse hurtigere. Kontrolpanelet gør det ikke helt klart, hvordan man gør dette, men jeg vidste tilfældigvis, at det er en af de funktioner, man kan finde i SiteLock suiten:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image7

Selvom SiteLock følger med iPage “WP Essentials” planen omkostningsfrit, aktiveres funktionen ikke automatisk. I stedet får man tildelt kredit til at købe den:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image8

Så snart jeg havde aktiveret SiteLock på mit domæne, så jeg, at mit CDN/firewall også blev aktiveret, og så var der ikke mere at gøre.

Konklusion

Jeg har nu oprettet en iPage-konto, installeret WordPress, ordnet noget grundlæggende opsætning og aktiveret min CDN via SiteLock.

Min konklusion er, at iPage indtil videre har levet op til sin ambition om at være en begyndervenlig og let tilgængelig hostingplatform. Min eneste påklagelighed er, at det ville have været rart med mere information i form af eksempelvis tips på skærmen, da det kom til at forbinde et domæne og indstille SiteLock CDN.

Af en eller anden årsag var min Jetpack-installation ikke så gnidningsfri, som den burde have været, men det var åbenbart et individuelt problem (som ikke burde påvirke dig), og det blev hurtigt løst af supportteamet.

Det tog mig lige under 10 minutter at gennemføre hele processen, hvilket gør det til en af de hurtigste opsætninger, jeg nogensinde har oplevet med en ny host.

iPage kontrolpanelet kunne godt trænge til en makeover, så hvis du leder efter en lige så simpel oplevelse med en pænere brugerflade, bør du slå et smut forbi GoDaddy. Hvis du stadig er interesseret i iPage, og du ikke allerede har gjort det, så anbefaler jeg, at du læser min dybdegående iPage-anmeldelse.

Bedøm denne artikel
4.5 Brugere som har 2 stemt
Du har allerede stemt! Fortryd
Dette felt skal udfyldes Maximal length of comment is equal 80000 chars Minimumslængde for kommentar er 10 tegn
Nogle kommentarer?
Svar
Se %s besvarelser
View %s reply
Relaterede indlæg
Vis flere relaterede indlæg
Vi gennemser alle brugerkommentarer inden for 48 timer for at sikre, at de er skrevet at rigtige mennesker som dig. Vi er glade for, at du fandt indlægget brugbart - og ville sætte pris på det, hvis du ville dele det med flere.
Popup final window
Del denne blog post med venner og kollegaer med det samme:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

En gang om måneden får du tilsendt interessante og indsigtsfulde tips, tricks og råd til at forbedre din hjemmesides præstation og dermed nå dine mål for digital marketing!

Så glad for, at du kunne lide det!

Del med dine venner!

eller anmeld os på

627946
50
5000
98297