1. Website Planet
  2. >
  3. Blogg
  4. >
  5. Hvordan koble til et domene og installere WordPress på iPage

Hvordan koble til et domene og installere WordPress på iPage

Hendrik Human Hendrik HumanWeb Hosting Ekspert
iPage har en lang historie som en host som hovedsakelig retter seg mot kunder med relativt enkle hosting-behov. Jeg forventet dermed at det skulle være enkelt å sette opp hostingen ved å koble til et domene og installere WordPress. La oss se om jeg hadde rett om enkelheten.

For det første. Dersom du ikke allerede har gjort det, anbefaler jeg at du leser min iPage anmeldelse og min artikkel på hvordan man lager en ny konto hos iPage. Ikke glem å komme tilbake hit når du er ferdig.

Er du fortsatt her? Bra, for nå kan du lese om min opplevelse med å koble til et domene og installere WordPress på iPage. Og som en bonus, vil jeg se hva som kreves for å sette opp en CDN.

Installere WordPress

Etter du har opprettet din iPage konto, vil du presenteres med følgende side som lar deg fylle inn lokasjonen (på ditt spesifiserte domene) hvor du ønsker at WordPress skal installeres. Domenet vil settes som standard til det du kjøpte eller overførte under registreringen.

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image1

Nå har installasjonen og konfigurasjonen av WordPress startet, som tok mindre enn ett minutt å fullføre og resulterte i følgende epost som bekreftet mitt nye WordPress nettsted:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image2

Når jeg kom hit, fikk jeg endelig tilgang på mitt iPage dashbord, hvor jeg kunne kontrollere min WordPress hosting via det svært enkle grensesnittet:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image3

Her kan ud lage et annet WordPress nettsted, aktivere SiteLock sikkerhet og få tilgang på andre alternativ som ekstern backup.

WordPress oppsettsprosessen ender med en (frivillig) veiviser som introduserer plattformen og hjelper deg å konfigurere noen av de viktigste innstillingene. Etter man blir spurt om man vil vise en statisk nettside eller oppdatere nettstedet med nyheter eller blogginnlegg, vil veiviseren automatisk opprette en “kontakt oss” side for deg.

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image4

Når veiviseren ønsket å starte mitt nye WordPress nettsted, spurte den meg om å koble til min Jetpack profil for å forbedre sikkerhet og spore statistikker. Jeg hadde et problem på dette stadiet som måtte løses av support, men det er ment å være en enkel prosess hvor man følger stegene. Etter problemet ble løst, kunne jeg klikke på ‘Approve’ knappen for å fullføre Jetpack oppsettet:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image5

Dette vil installere en gratis Jetpack lisens på ditt WordPress nettsted. Men, du kan også kjøpe en premium pakke fra Jetpack nettsiden:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image6

Koble til et domene

Dersom du kjøpte domenet ditt fra iPage ved registrering, trenger du ikke følge noen flere steg for å gjøre nettstedet ditt tilgjengelig på ditt domene.

Dersom du likt som meg kjøpte ditt domene fra en annen leverandør som GoDaddy, vil du trenger å peke dine GoDaddy navneservere til iPage. iPage gjør det ikke åpenbart at man må gjøre dette, og kommer ikke med noen dokumentasjon for å hjelpe deg, så jeg måtte finne ut selv hvordan jeg kunne oppdatere DNS tjenesten på GoDaddy domene.

Når du aktiverer et nytt WordPress nettsted, er det eneste du trenger å gjøre å oppgi riktig domene og sørge for at din domeneregistrator peker til iPage.

Sette opp en CDN

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg liker når mitt nettsteds ytelse er optimal. Så det første jeg ville gjøre var å aktivere min CDN slik at sider vil laste raskere for mine besøkende. Dashbordet gjør det ikke åpenbart hvordan man gjør dette, men jeg vet at det er en av funksjonene som tilbys av SiteLock pakken:

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image7

Selv om SiteLock kommer gratis med iPage “WP Essentials” pakken jeg valgte, legges det ikke til automatisk. I stedet fikk jeg kreditt som jeg kunne kjøpe det med.

How to Connect a Domain and Install WordPress on iPage-image8

Så snart jeg assosierte SiteLock med mitt domene, merket jeg at CDN/brannmuren automatisk ble aktivert, så det var ikke noe mer jeg trengte å gjøre.

Konklusjon

Jeg har nå opprettet en iPage konto, installert WordPress, gjort noe enkel domeneoppsett og aktivert min CDN via SiteLock.

Min konklusjon er at, så langt, så har iPage levd opp til sine ambisjoner om å levere en nybegynnervennlig og tilgjengelig hostingplattform. Mitt eneste forbehold som hadde vært fint å få mer informasjon om i form av beskjeder på skjerm er når det kommer til tilkobling av et domene og oppsett av SiteLock CDN.

Av en eller annen grunn, gikk ikke Jetpack installasjonen så bra som det skulle ha gått, dette var visst på grunn av et individuelt problem jeg hadde (som ikke bør påvirke deg) som raskt ble løst av deres support.

Det tok meg litt under 10 minutter å gjøre alt dette, som er en av de raskeste oppstartstidene jeg har opplevd noen sinne med en ny leverandør.

iPage dashbordet kunne trengt en liten oppdatering, så dersom du ser etter en like enkel opplevelse med et litt mer appellerende grensesnitt, bør du nok heller velge GoDaddy. Dersom du fortsatt er interessert i iPage, og du ikke allerede har gjort det, anbefaler jeg at du leser min fullstendige iPage anmeldelse.

Vurder denne artikkelen
4.5 Stem på av 2
Du har allerede stemt! Angre
Dette feltet er påkrevd Maximal length of comment is equal 80000 chars Minimum lengde på kommentar er 10 tegn
Noen kommentarer?
Svar
Se %s svar
View %s reply
Relaterte innlegg
Vis flere relaterte innlegg
Vi sjekker alle kommentarer innen 48 timer for å sørge for at de er fra ekte personer som deg selv. Vi er glade for at du syntes denne artikkelen var nyttig - vi hadde satt pris på om du kunne la flere få vite om den.
Popup final window
Del dette blogginnlegget med venner og kolleger nå:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

En gang i måneden vil du motta interessante og nyttige tips, triks, og råd til å forbedre din nettsides ytelse, og til å nå dine mål for din markedsføring!

So glad for at du likte det!

Del det med dine venner!

Eller vurder oss på

642707
50
5000
98297