1. Website Planet
  2. >
  3. Блог
  4. >
  5. Свържи домейн и инсталирай WordPress на A2 Hosting

Свържи домейн и инсталирай WordPress на A2 Hosting

Хендрик Хюман Хендрик ХюманУеб хостинг експерт
Ако наскоро сте се регистрирали към A2 Hosting, вероятно също така нямате търпение да стартирате хостинга си и да започнете да привличате посетители към своя сайт.

Тук ще намерите инструкциите стъпка по стъпка как да настроите уебсайта си и да активирате своята CDN. Докато трябва да добиете добра представа за потребителското преживяване като цяло, добре е да прегледате и подробния ми преглед на A2 Hosting, за да видите дали този доставчик е добър избор за вас според нуждите ви.

Свържете домейна си към A2 Hosting

Ако вече притежавате домейн, добрата новина е, че не е нужно да извършвате сложни настройки, за да го свържете към своя хостван от A2 Hosting уебсайт.

Както при всеки друг доставчик на хостинг, ще трябва да пренасочите DNS записа от вашия регистратор към A2 Hosting. Когато се регистрирате за първи път, ще получите имейл с ясни инструкции как да направите това:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image1

След като пренасочите домейна си към A2 Hosting, би трябвало да сте готови за действие.

Ако създадете нов уебсайт на WordPress, както ще ви покажа по-долу, ще трябва да предоставите своя домейн на инсталатора на Softaculous, за да сработи.

Инсталирайте WordPress на A2 Hosting

Когато се регистрирате за A2 Hosting, можете просто да поставите отметка в квадратче и те автоматично ще инсталират WordPress (или почти всеки друг уеб редактор) вместо вас. Ако сте го пропуснали или искате да инсталирате допълнителни WordPress сайтове в профила си, ето как можете да го направите.

Влезте в своя A2 Hosting панел. След това щракнете върху зеления бутон ‘cPanel Login’:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image2

Ще бъдете отведени в контролния панел на cPanel. cPanel се предлага с инсталатора на скриптове Softaculous, който ще използвате за инсталиране на WordPress във вашия профил.

Softaculous е една от първите секции в cPanel и всички икони са за приложения, които можете да инсталирате. Както можете да видите WordPress – A2 Optimized е първата опция:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image3

Ако щракнете върху него, ще отидете на страницата за инсталиране по-долу. Вече трябва да сте в раздела „Инсталиране“ – за да продължите с инсталацията, просто щракнете върху бутона ‘Install’ най-долу на страницата:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image4

На следващата страница ще трябва да предоставите някои детайли, за да може Softaculous да инсталира и настрои вашия сайт. Ако имате SSL сертификат (A2 Hosting предоставят безплатен Let’s Encrypt SSL сертификат), след това изберете ‘https://’ в полето ‘Choose Protocol’. Ако ли не, просто изберете ‘http://’.

В полето ‘Choose Domain’ трябва да напишете в кой домейн искате да бъде хостван сайтът. След това можете да добавите име и описание на сайта:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image5

По-долу ще настроите данните си за вход за вашия администраторски профил в WordPress. A2 Hosting ще ви предложат потребителско име и сигурна парола, но можете да използвате и собствени.

Те ще ви изпратят тези данни и в имейл. Под бутона ‘Install’ има поле, в което можете да въведете своя имейл адрес:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image6

Щракнете върху ‘Install’, за да стартирате процеса на инсталиране. В моя случай той приключи за около две минути.

Не забравяйте да не напускате тази страница, докато не бъде завършен, защото това може да прекъсне инсталацията.

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image7

Когато стигнете до страницата по-долу, това означава, че вашият WordPress сайт е инсталиран успешно:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image8

След това можете да отидете до своя WordPress сайт, като щракнете върху горната връзка, за да го видите така, както би го видял всеки посетител, или долната връзка, за да влезете с административния си профил.

Ще ви бъде изпратена информация за вашия сайт, както и идентификационните ви данни за вход и по имейл:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image9

Как да настроите CDN с A2 Hosting

CDN е задължителна опция за вашия уебсайт, особено ако имате глобална аудитория. За щастие, получавате безплатен профил в CloudFlare с пакета си cPanel A2 Hosting.

За съжаление A2 Hosting не предоставят метод за настройка на CDN с едно щракване, но това все пак е доста лесно да се направи чрез cPanel.

Има два вида настройки: частична настройка (CNAME) или пълна настройка на DNS. Първият начин е най-лесният и ще ви позволи да управлявате DNS и CloudFlare настройките си през A2 Hosting и cPanel.

Ако изберете втория метод, ще управлявате тези функции от профила си в уебсайта на CloudFlare.

За да активирате CloudFlare на своя WordPress уебсайт, първото нещо, което трябва да направите, е да влезете обратно в cPanel от работното си табло. След това превъртете надолу, докато стигнете до секцията ‘Software’. CloudFlare би трябвало да е първата опция:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image10

Щракването върху него ще ви отведе до интегрираната версия на A2 Hosting в работното табло на CloudFlare. Ако нямате безплатен профил в CloudFlare, можете да го създадете, като щракнете върху бутона. Ако го направите, можете да следвате връзката, за да влезете във вече съществуващия си профил:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image11

Който и път да изберете, ще свържете автоматично профила си в CloudFlare с този към A2 Hosting. Доста удобно. Ще получите и потвърдителен имейл:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image12

Ако вече имате профил в CloudFlare, той автоматично ще използва домейна, с който в момента е активиран CloudFlare. За съжаление безплатният профил на CloudFlare поддържа само един домейн, така че ще трябва да замените оригиналния домейн или надстройката, ако искате да активирате CloudFlare с нов домейн.

В случай че сте нов потребител на CloudFlare, така или иначе ще ви преведа през следващите стъпки. Можете също да намерите пълните инструкции в документацията на A2 Hosting.
  • Веднага щом създадете профил или влезете, ще видите текстово поле ‘Add a Domain’. Въведете домейна, под който искате да активирате CloudFlare, в това поле и щракнете върху ‘Scan DNS Records.’
  • Можете да прегледате въвеждащото видео от CloudFlare, докато те анализират DNS за вашия домейн. Когато приключи, просто щракнете върху ‘Continue.’
  • Просто щракнете още веднъж върху ‘Continue’ на следващата страница, където те показват вашите DNS записи.
  • На следващата страница можете да изберете безплатен план или да закупите платен план на CloudFlare.
Това най-накрая би трябвало да ви отведе до панела ви за управление на CloudFlare. Трябва да видите списък на CNAME записи в раздела ‘Domain’:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image13

Върнете се към cPanel, като щракнете върху иконата на мрежата в горния ляв ъгъл. След това се върнете обратно към CloudFlare, само за да сте сигурни, че всичко се презарежда.

Върнете се в раздела ‘Domain’ и след това превъртете надолу. Под своите DNS записи ще намерите оранжев бутон с надпис ‘Remove domain from CloudFlare.’ Това ще премахне вашето управление на DNS и CDN от CloudFlare и ще го премести в профила ви в cPanel. След като щракнете върху него, просто потвърдете в изскачащото поле:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image14

Страницата ще се опресни, премахвайки повечето от вашите DNS записи. Тук трябва да изберете дали избирате частичната или пълната настройка на DNS. Препоръчвам частичната настройка, за да можете да продължите да я управлявате направо от своя cPanel профил. Щракнете върху бутона ‘Provision Domain with CNAME Setup’:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image14

Страницата трябва да се опресни отново с всички ваши DNS записи. За да сте сигурни, че работи, трябва да проверите дали CloudFlare е включен или за който и да е от двата записа (или и за двата), които съм маркирал по-долу:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image15

Ако не са, просто превключете контролите в позиция ‘On’.

Ако сте преминали през всички тези стъпки, би трябвало също да получите два имейла; един за премахването на управлението на профила ви от CloudFlare и друг за добавянето му към A2 Hosting:

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image16

How to Connect a Domain and Install WordPress on A2 Hosting-image17

И накрая, трябва да имате активиран и готов за действие CloudFlare на своя уебсайт. Може да отнеме до един ден, докато промените влязат в сила, но това рядко се е случвало поне при мен и би трябвало да сте готови в рамките на час.

Настройване на хостинг, който не е подходящ за по-припрени потребители

Грижата за тези основни задачи за настройване на вашия хостинг с A2 Hosting далеч не е най-бързият процес. Също така имам чувството, че документацията би могла да бъде представена по-ясно.

Хубаво е обаче, че автоматичният инсталатор на софтуер ви позволява да избирате от огромен брой CMS и уеб редактори. Те също така направиха свързването на домейн изключително бързо и лесно.

Освен ако нямате опит и не знаете какво точно да направите, очаквайте да отделите поне 45 минути до час за всичко това или малко по-малко, ако вече имате инсталиран WordPress.

Ако този процес звучи като нещо, което ще ви докара главоболие, може би ще искате да прегледате Inmotion Hosting, които предоставят по-добра поддръжка и повече документация. Те също така имат невероятно дружелюбен и услужлив помощен персонал, който да ви преведе през целия процес.

За да разберете дали A2 Hosting си струват времето и усилията, прегледайте подробната ми рецензия на A2 Hosting. (Спойлер: наистина е подробна!)

Оценете тази статия
5.0 Оценена от 37 потребителя
Вече гласувахте! Отмяна
Това поле е задължително Maximal length of comment is equal 80000 chars Минималната дължина на коментара е 10 знака
Някакъв коментар?
Отговори
Вижте % отговори
View %s reply
Сходни публикации
Покажи повече сходни публикации
Проверяваме всички коментари на потребители в рамките на 48 часа, за да се уверим, че са написани от реални хора като вас. Радваме се, че намирате тази статия за полезна - ще оценим жеста, ако позволите на повече хора да научат за нея.
Popup final window
Споделете този блог с приятели и колеги още сега:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

Веднъж месечно ще получавате интересни и полезни съвети и трикове, за да подобрите работата на уебсайта си и да постигнете целите на дигиталния си маркетинг!

Радваме се, че ви хареса!

Споделете го с приятелите си!

Или ни оценете на

973703
50
5000
8724111