1. Website Planet
  2. >
  3. Blogg
  4. >
  5. Så här skapar du ett nytt konto med SiteGround

Så här skapar du ett nytt konto med SiteGround

Hendrik Human Hendrik HumanWebbhotellexpert
SiteGround, ett populärt val för hanterad WordPress-hosting, har attraktiva introduktionspriser och en imponerande lista över funktioner.

Företaget erbjuder en mängd olika planer för användare på alla nivåer, från erfarna utvecklare till nybörjare. Jag ville se om registreringsprocessen också är nybörjarvänlig.

Spoiler-varning! Min registrering var inte så smidig som jag hade hoppats. Läs vidare för att se varför. Jag går igenom hela processen steg för steg.

För att se om SiteGround är värt besväret kan du kolla in min fullständiga recension av SiteGround.

Så här skapar du ett nytt konto med SiteGround

Jag bestämde mig för att registrera mig för en av SiteGrounds WordPress-planer. Det finns tre att välja mellan på WordPress-hostingsidan, och du kan klicka på “Compare WordPress Plans” längst ner för att se en fullständig jämförelse av funktioner.

Notera skillnaderna mellan “specialpriserna” och det vanliga priset.

How to Create a New Account with SiteGround-image1

När du väl har valt en plan klickar du bara på knappen ‘Get Plan’ för att gå vidare till nästa steg. Här kan du välja att ange en domän du redan äger eller registrera en ny (tänk på att priset kan variera beroende på vilken tillägg du väljer).

Tyvärr erbjuder SiteGround inte gratis domäner med sina planer.

How to Create a New Account with SiteGround-image2

Du kan gå tillbaka och ändra plan när som helst – klicka bara på fliken ‘Choose Plan’.

Medan domänregistreringsprocessen är snabb och enkel är en nackdel att de inte föreslår några alternativ om domänen du skriver in inte är tillgänglig. Detta kan göra din registrering till lite av en gissningslek.

Klicka på ‘Proceed’ för att komma till nästa steg. Här anger du dina kontouppgifter och personuppgifter – inget ovanligt.

How to Create a New Account with SiteGround-image3

Under det anger du dina betalningsuppgifter. Observera att företaget endast accepterar VISA, MasterCard och Discovery.

I fältet med köpinformation finns det ett antal viktiga saker att göra:
  • Se till att planen som visas är korrekt.
  • Kontrollera det föreslagna datacentret – den närmaste tillgängliga väljs automatiskt åt dig, men du kan klicka på ikonen för att ändra det om du vill.
  • Observera att tolvmånadersperioden är vald som standard. Om du väljer alternativet med provperiod i en månad, kommer du plötsligt upptäcka att du måste betala en installationsavgift, vilket kan vara ganska irriterande.
  • Kolla fältet ‘Hosting Price’, som visar ditt speciella introduktionspris samt din framtida förnyelserat.
Under ‘Extra Services’ kan du välja ytterligare tillägg. Det är trevligt att de inte är markerade som standard.

How to Create a New Account with SiteGround-image4

Nu måste du markera rutan för att bekräfta att du har läst användarvillkoren (det är inte en dålig idé att faktiskt läsa dem först). Du kan också välja att få SiteGrounds nyhetsbrev – återigen är det trevligt att det inte är markerat som standard.

När du klickar på ‘Purchase Now’ debiteras ditt kort, så se till att alla uppgifter är korrekta.

How to Create a New Account with SiteGround-image5

När du betalar får du följande bekräftelsemail, där du också kommer att bli ombedd att verifiera ditt konto. Du har ungefär en dag på dig att göra detta.

How to Create a New Account with SiteGround-image6

Genom att klicka på knappen kommer du till en sida där du bekräftar din beställning. Du kan göra det via sms eller telefonsamtal. Det är bra med alternativ – många webbhotell låter dig bara verifiera ditt konto via telefonsamtal, vilket kan ta längre tid.

How to Create a New Account with SiteGround-image7

Jag valde sms, och fick det direkt. Jag trodde att det skulle vara färdigt där. Jag var lite irriterad av att upptäcka att det fanns ännu ett steg. SiteGround debiterar ditt kreditkort med en liten summa, och du måste ange exakt det belopp som debiteras för att bevisa att du har tillgång till det aktuella bankkontot.

Jag ogillar verkligen att verifiera mitt konto på det här sättet. Det kräver extra ansträngning från min sida, och det är verkligen inget som säger hur länge det kommer att ta, även om företaget gör debiteringen omedelbart.

Dessutom tycker jag inte om att bli debiterad extra, även om det är en liten summa och jag vet att den kommer att bli återbetalad. Eftersom mitt bankkonto är i en annan valuta, finns det alltid en chans att jag förlorar lite pengar på grund av omräkningskurser eller avgifter.

How to Create a New Account with SiteGround-image8

Den goda nyheten är att mitt konto debiterades inom 10 minuter.

Beloppet var ungefär 3 dollar, men den dåliga nyheten är att mina rädslor var befogade – jag kunde inte få beloppet rätt med den aktuella dagens växelkurs.

Detta var otroligt frustrerande. Efter att ha köpt en plan och gått igenom alla steg för att verifiera mitt konto, fick jag det här meddelandet som berättade att mitt konto skulle raderas och alla mina betalningar skulle återbetalas.

How to Create a New Account with SiteGround-image9

Jag var tvungen att kontakta supporten för att se om det fanns något annat sätt att köpa en plan och verifiera mitt konto. Det tog dem ungefär 10 minuter att fixa allt och verifiera mitt konto manuellt.

Jag fick höra att jag skulle få bekräftelsemejl och att allt skulle vara bra.

How to Create a New Account with SiteGround-image10

Jag fick faktiskt mejlen nästan omedelbart. Det faktum att SiteGrounds support tycktes veta exakt vad de ska göra i ett sådant fall får mig att tro att det här är ett vanligt problem som de har med kunder i utlandet. Så det är något att tänka på om du är utanför USA.

Det första av de två mejlen jag fick var ett kvitto på mitt köp:

How to Create a New Account with SiteGround-image11

Det andra var ett välkomstmejl:

How to Create a New Account with SiteGround-image12

Med knappen ‘Go to User Area’ kommer du direkt till inloggningssidan:

How to Create a New Account with SiteGround-image13

När du väl kommit hit betyder det att du har lyckats skapa ett SiteGround-konto och köpt en plan.

Snabb och enkel registrering med en irriterande verifieringsprocess

Jag var imponerad av hur snabbt och enkelt det var att köpa min plan och skapa ett konto. Förutom engångsinstallationsavgiften för månatlig hosting var prissättningen tydlig.

Men saker och ting gick åt skogen när det gällde att verifiera mitt konto. Om ditt bankkonto inte är i USD kan detta också innebära problem för dig – och dessutom är det bara irriterande och obekvämt.

SiteGrounds support kunde åtminstone lösa problemet enkelt. Trots det här problemet lyckades jag fortfarande ställa in min hosting inom en timme. Det är definitivt inte den bästa registreringsupplevelsen jag har haft, men jag har sett sämre.

Om du letar efter en enklare registreringsprocess är både GoDaddy och Flywheel bra alternativ. GoDaddy är ännu mer nybörjarvänligt, men de har inte lika många funktioner. Flywheel är ett intuitivt alternativ för utvecklare och designer.

För att få en fullständig bild av vad du kan förvänta dig med SiteGround kan du läsa min djupgående recension.

Betygsätt denna artikel
4.7 Betygsatt av 34 användare
Du har redan röstat! Ångra
Detta fält är obligatoriskt Maximal length of comment is equal 80000 chars Kommentarens minimilängd är lika med 10 tecken
Några kommentarer?
Svara
Visa %s svar
View %s reply
Relaterade inlägg
Visa fler relaterade inlägg
Vi kontrollerar alla användarkommentarer inom 48 timmar för att se till att de är från riktiga människor som du. Vi är glada över att du tyckte att den här artikeln var användbar - vi skulle uppskatta om du låter fler personer veta om den.
Popup final window
Dela det här blogginlägget med vänner och medarbetare nu:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

En gång i månaden får du intressanta och insiktsfulla tips, knep och råd för att förbättra din hemsidas prestanda och nå dina digitala marknadsföringsmål!

Vad kul att dugillade den!

Dela den med dina vänner!

555310
100
5000
99726