1. Website Planet
  2. >
  3. Blog
  4. >
  5. OVHcloud, waarom kan ik mijn account niet annuleren?

OVHcloud, waarom kan ik mijn account niet annuleren?

Shira Stieglitz Shira StieglitzWeb Hosting Expert
OVHcloud, we moeten praten. Serieus.

We hebben ooit vijf van de populairste webhosts getest om te zien of ze gehackt konden worden. De resultaten waren zeer interessant en enigszins verontrustend. Als je dit artikel nog niet hebt gelezen, moet je dit zeker doen.

Maar daar gaat het artikel van vandaag niet over.

Om deze verschillende webhosts te testen, moest ik me voor hun diensten aanmelden. Dat was redelijk eenvoudig.

Toen ons onderzoek was voltooid, was het tijd om de diensten te annuleren. (Nadat we ze allemaal hadden gehackt, hadden we ze niet meer nodig). Omdat deze webhosts allemaal een geld-terug-garantie bieden, zou je denken dat het annuleren eenvoudig zou zijn.

In sommige gevallen was dit ook zo. Bij HostGator was dit waarschijnlijk hebt gemakkelijkst. Ik kon mijn account binnen een mum van tijd annuleren. Het annuleren van mijn Dreamhost-account was ook eenvoudig en Bluehost heeft mijn account zelfs geannuleerd omdat er ‘verdachte activiteiten’ waren geconstateerd. Het annuleren van mijn iPage-account was een beetje ingewikkelder, maar zeker niet onmogelijk.

Maar meer dan een maand later heb ik mijn OVHcloud-account nog steeds niet kunnen opzeggen.

Ik wil dit account annuleren.

Ik wil dit account echt, ECHT, annuleren.

Maar net als bij een stalker lijkt het erop dat ik er gewoon niet vanaf kan komen.

Mijn missie om mijn OVHcloud-account te annuleren begon op Google, waar alle online missies beginnen. Ik dacht dat dit een goede plek zou zijn om te beginnen. Vooral omdat je meteen de link krijgt die je nodig hebt als je bijvoorbeeld ‘Hoe kun je HostGator annuleren’ invoert.

how to cancel hostgator

Omdat ik vaak Google-diensten gebruik, wist ik dat je ook Google Knowledge Graph kunt gebruiken om instructies voor het annuleren te vinden. In dit geval kun je de volgende zoekterm invoeren: ‘Hoe kun je ____ annuleren’

cancel ipage

cancel dreamhost

cancel bluehost

Makkelijk toch? Op deze manier kun je een link vinden om zo’n beetje alles te annuleren (nou ja, behalve een stalker).

Maar nee hoor, dit geldt niet voor OVHcloud.

Echt niet, bekijk de zoekresultaten voor ‘OVHcloud annuleren’ maar eens:

cancel OVH search results

Het eerste dat je waarschijnlijk opvalt, is dat geen van deze resultaten voor de OVHcloud-website zijn. Het zijn allemaal resultaten van forums. En geloof me – ik heb al deze forums bezocht. Ik kon geen informatie vinden over hoe je een OVHcloud-account kunt annuleren. In plaats daarvan vond ik een heleboel ontevreden gebruikers die klagen over hoe moeilijk het is.

Dus ik was gelukkig niet de enige die hier problemen mee had.

OVH cancelation forum

Zelfs het artikel over de tutorial (het 2e zoekresultaat) gaat alleen maar over hoe moeilijk het is om de VPS-dienst van OVHcloud te annuleren.

how to cancel OVH

Mijn ervaring met annuleren

Ik ben geen beginner op het gebied van webhosting en via internet dingen uitzoeken, is onderdeel van mijn werk. (Ik ben er ook best goed in al zeg ik het zelf). Maar uiteindelijk besefte ik dat er geen mogelijkheid was om erachter te komen hoe ik mijn OVHcloud-account kon annuleren.

Op 2 januari gaf ik het op en stuurde ik mijn eerste bericht naar OVHcloud.

OVH customer service message January 2

Een paar dagen later had ik nog steeds geen antwoord van de klantenservice van OVHcloud ontvangen.

OVH customer service message January 6

Een volledige week later – op 9 januari – kwam alles eindelijk goed. Oké, niet echt. Maar ik ontving wel een bericht van OVHcloud.

OVH customer service response January 9

Ik wil je op een paar dingen wijzen:
  1. Ze verontschuldigden zich voor de late reactie en dit vond ik netjes.
  2. Ze vertelden me dat ik voor hulp contact met het team voor webhosting moest opnemen. Maar ik kreeg geen informatie over de manier waarop ik dit kon doen. (Verder viel het me op dat de ‘w’ en ‘t’ in Web hosting Team met een hoofdletter waren geschreven, maar de ‘h’ niet. Omdat ik van taal hou, vond ik dit om een andere reden irritant).
  3. Er werd me verteld dat ik binnen zeven dagen contact moest opnemen. Het was niet duidelijk of ze zeven dagen in totaal of zeven werkdagen bedoelden. Omdat ik de slechte recensies over de klantenservice van OVHcloud had gelezen, begon ik te vrezen dat ik voor de gek werd gehouden. (Spoiler alert – ik weet bijna zeker dat dit ook zo was).
  4. Via geen enkele link die ik had gekregen kon ik informatie vinden om contact met dit team op te nemen.
Ik heb de e-mail meteen beantwoord en beleefd gevraagd hoe ik met dit mysterieuze team in contact kan komen. Ik bleef beleefd maar in werkelijkheid was ik woedend en ik had graag een aantal scheldwoorden gebruikt.

Op deze e-mail is niet gereageerd.

crickets meme

Op de 15e en de 23e heb ik opnieuw een e-mail gestuurd, maar ook deze zijn niet beantwoord.

OVH customer service message January 15 and 23

We zijn nu bijna een maand verder. Het enige voordeel is dat ik weet dat ik niet de enige ben die problemen met de klantenservice heeft. Toen ik naar de TrustPilot-pagina over OVHcloud ging, wist ik genoeg:

OVH trustpilot review 3 OVH trustpilot review 2 OVH trustpilot review 1

Als je erover nadenkt om OVHcloud als webhost te gebruiken, is het waarschijnlijk een goed idee om eerst de volgende review lezen. Ik denk dat dit een goede samenvatting van het bedrijf geeft.

OVH trustpilor review 4

Beste OVHcloud, ik heb jullie nodig. Help me alsjeblieft mijn account te annuleren!

customer service meme

Beoordeel dit artikel
4.3 Gestemd door 36 gebruikers
Je hebt al gestemd! Ongedaan maken
Dit veld is verplicht Maximal length of comment is equal 80000 chars Minimale lengte van een reactie is 10 karakters
Eventuele opmerkingen?
1 comments
Reageren
%s reacties bekijken
View %s reply
avatar
anonymus
Reageren
Uit ervaring helpt het om even te bellen met de klantenservice en je ticketnummer door te geven. Dan wordt er vaak direct naar gekeken.
Reageren
Lees meer beoordelingen
Gerelateerde berichten
Meer gerelateerde berichten tonen
We controleren alle reacties van gebruikers binnen 48 uur om er zeker van te zijn dat deze door echte mensen zoals jij zijn geplaatst. We zijn blij dat je dit artikel nuttig vindt. We stellen het op prijs als je dit met andere mensen deelt.
Popup final window
Deel dit blogbericht direct met vrienden en collega's:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

Een keer per maand ontvang je interessante en inzichtelijke tips, trucs en adviezen om de prestaties van je website te verbeteren en je digitale marketingdoelen te bereiken!

Fijn dat je het leuk vindt!

Deel het met vrienden!

Of geef een review op

1060245
50
5000
93441