1. Website Planet
  2. >
  3. Blogg
  4. >
  5. Så här ansluter du en domän och installerar WordPress på 000webhost

Så här ansluter du en domän och installerar WordPress på 000webhost

Mark Holden

000webhost erbjuder både gratis och billig delad hosting. Det är ett dotterbolag till Hostinger, så även om det lågbudget får du tillgång till en relativt robust uppsättning funktioner och omfattande support, om du betalar för det.

Läs den här artikeln för en steg-för-steg-guide till att ansluta en domän och installera WordPress på 000webhost. Det är en enkel process, särskilt med tanke på att det är en leverantör där ingenting ingår, och i slutet kommer du förmodligen att vilja lära dig mer om 000webhosts funktioner, support, prissättning och mer.

Så här ansluter du en domän och installerar WordPress på 000webhost

Efter att ha smidigt ha skapat mitt konto var jag spänd på att komma igång och ställa in min WordPress-hemsida. Så snart som jag loggat in var det uppenbart vart man skulle gå för att ställa in mitt konto. Bläddra bara ner på sidan och klicka på Setup. Enkelt!

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image1

Så snart som jag klickat på Setup skickades jag till det första steget i en trestegsprocess. Först behövde jag välja en domän. Istället för att köpa en ny, valde jag att använda en av mina egna.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image2

Det andra steget var att välja om jag skulle använda min befintliga registrator eller överföra domänen. Jag valde att behålla min domän med GoDaddy och kartlägga DNS till 000webhost.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image3

Jag blev också tillfrågad om var jag vill att mina data ska inhysas. Jag fick välja mellan datacentra i Nederländerna, Litauen, USA eller Singapore (välj bara platsen närmast din målgrupp om du är osäker). Hela processen var användarvänlig, och guiden ledde mig enkelt genom stegen.

Nästa sida är underbart för nybörjare. Istället för att behöva bläddra bland min välkomstmejl efter instruktioner för hur man kartlägger domänen, fanns allt på en enkel och lättförståelig sida. Det gjorde livet så enkelt för mig.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image4

När jag väl hade uppdaterat mina namnservrar på GoDaddy, återvände jag till 000webhost och klickade på Setup. Det sista steget i installationsprocessen var att installera WordPress, vilket, återigen, var otroligt enkelt.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image5

Välj Install WordPress och följ sedan instruktionerna på skärmen. Ännu en trestegsprocess som ber mig skapa ett användarnamn, lösenord och hemsidenamn. Det var klart på några sekunder.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image6

Vanligtvis skulle jag installera Cloudflare CDN, men det kostar extra hos 000webhost, så jag bestämde mig för att klara mig utan under tiden.

En trevlig installationsprocess

Jag har testat en hel del olika hemsideinstallationer, och denna måste vara bland en av de bästa, särskilt för nybörjare. Det är enkelt, intuitivt och snyggt. Följ bara stegen i installationsguiden så kommer du inom några minuter att ha en helt ny WordPress-installation på din helt egna domän.

Om du föredrar en värdtjänst med fler funktioner och verktyg för utvecklare, är 000webhost inte det bästa valet – överväg Digital Ocean eller Vultr.

Men om du har blivit positivt överraskad (som jag blev!) av hur lätt det är att komma igång med 000webhost, borde du läsa hela recensionen.

Betygsätt denna artikel
4.4 Betygsatt av 34 användare

Några kommentarer?

Obligatoriskt fält Maximal length of comment is equal 80000 chars Kommentarens minimilängd är lika med 100 tecken
0 av lägsta 100 tecken

Relaterade inlägg

Visa fler relaterade inlägg

Vi kontrollerar alla användarkommentarer inom 48 timmar för att se till att de är från riktiga människor som du. Vi är glada över att du tyckte att den här artikeln var användbar - vi skulle uppskatta om du låter fler personer veta om den.

Dela det här blogginlägget med vänner och medarbetare nu:

Vi är säkra på att den kommer att vara till hjälp för andra användare. Vårt team kommer att kontrollera recensionen och godkänna den inom 48 timmar om den verkar äkta och korrekt.

En gång i månaden får du intressanta och insiktsfulla tips, knep och råd för att förbättra din hemsidas prestanda och nå dina digitala marknadsföringsmål!

Vad kul att dugillade den!

Dela den med dina vänner!