1. Website Planet
  2. >
  3. Blog
  4. >
  5. Hoe je een domein kunt koppelen en WordPress kunt installeren op 000webhost
Onze onafhankelijke onderzoeken en eerlijke beoordelingen worden gedeeltelijk ondersteund door commissies, die wij ontvangen wanneer u via onze website koopt.

Hoe je een domein kunt koppelen en WordPress kunt installeren op 000webhost

Mark Holden
09 November 2020

000webhost biedt zowel gratis als goedkope shared hostingpakketten. Het is een dochteronderneming van Hostinger, dus hoewel het een budgetmerk is, krijg je toegang tot een relatief robuuste set functies en uitgebreide ondersteuning, als je een betalende klant bent.

Lees dit artikel voor een stapsgewijze handleiding voor het koppelen van een domein en het installeren van WordPress op 000webhost. Het is een eenvoudig proces, vooral gezien het een no-nonsense provider is. Na het lezen van het artikel wil je waarschijnlijk meer te weten komen over de functies, ondersteuning, prijzen en meer van 000webhost.

Hoe je een domein kunt koppelen en WordPress kunt installeren op 000webhost

Na het soepele proces van het aanmaken van een account, verheugde ik mij op het opzetten van mijn WordPress-website. Toen ik was ingelogd, was het meteen duidelijk waar ik naartoe moest navigeren voor het instellen van mijn account. Scrol eenvoudig omlaag en klik op Setup. Heel simpel!

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image1

Nadat ik op Setup had geklikt, werd ik doorgeleid naar de eerste stap van een proces van drie stappen. Allereerst moest ik een domein selecteren. In plaats van een nieuwe te kopen, koos ik ervoor om er een van mijzelf te gebruiken.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image2

Bij de tweede stap moest ik kiezen of ik mijn bestaande registreerder wilde gebruiken of het domein wilde overdragen. Ik koos ervoor om mijn domein bij GoDaddy te houden en de DNS aan 000webhost toe te wijzen.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image3

Ik werd ook gevraagd waar ik mijn data wilde opslaan. Ik kon kiezen uit datacenters in Nederland, Litouwen, de VS of Singapore (als je dit niet zeker weet, selecteer dan gewoon de locatie die zich het dichtst bij je klantenbestand bevindt). Het hele proces was gebruiksvriendelijk en de wizard op het scherm leidde me netjes door de stappen.

De volgende pagina is voor beginners een absolute redder in nood. In plaats van het moeten doorspitten van mijn welkomst-e-mails voor instructies over het toewijzen van het domein, werd alles op een overzichtelijke en eenvoudig te begrijpen pagina weergegeven. Het werd me allemaal zo gemakkelijk gemaakt.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image4

Nadat ik mijn naamservers bij GoDaddy had bijgewerkt, keerde ik terug naar 000webhost en drukte op Setup. De laatste fase van het setupproces was het installeren van WordPress, wat wederom ongelooflijk eenvoudig was.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image5

Selecteer Install WordPress en volg de instructies op het scherm. In een proces van drie stappen werd ik gevraagd om een gebruikersnaam, wachtwoord en websitenaam te creëren. Het was binnen enkele seconden klaar.

How to Connect a Domain and Install WordPress on 000webhost-image6

Normaliter zou ik Cloudflare CDN installeren, maar bij 000webhos is dit een meerprijs, dus ik besloot voorlopig zonder verder te gaan.

Een aangenaam installatieproces

Ik heb een behoorlijk aantal website-setupprocessen getest en deze is een van de beste, vooral voor beginners. Het is eenvoudig, intuïtief en visueel aangenaam. Volg gewoon de stappen in de installatiewizard en binnen een paar minuten heb je een geheel nieuwe WordPress-installatie op je eigen domein.

Als je de voorkeur geeft aan een host met meer functies en tools voor ontwikkelaars, is 000webhost niet de beste keuze – overweeg dan Digital Ocean of Vultr.

Als je echter (net als ik!) aangenaam verrast bent over hoe eenvoudig het is om met 000webhost aan de slag te gaan, lees dan de volledige review.

Beoordeel dit artikel
3.8 Gestemd door 100 gebruikers

Eventuele opmerkingen?

Verplicht veld Maximal length of comment is equal 80000 chars Minimale lengte van een reactie is 100 karakters
0 van minimum 100 tekens

Gerelateerde berichten

Meer gerelateerde berichten tonen

We controleren alle reacties van gebruikers binnen 48 uur om er zeker van te zijn dat deze door echte mensen zoals jij zijn geplaatst. We zijn blij dat je dit artikel nuttig vindt. We stellen het op prijs als je dit met andere mensen deelt.

Deel dit blogbericht direct met vrienden en collega's:

We weten zeker dat het andere gebruikers gaat helpen. Ons team controleert de beoordeling en keurt het binnen 48 uur goed mits het legitiem en netjes is.

Een keer per maand ontvang je interessante en inzichtelijke tips, trucs en adviezen om de prestaties van je website te verbeteren en je digitale marketingdoelen te bereiken!

Fijn dat je het leuk vindt!

Deel het met vrienden!