Vi vurderer leverandører basert på omfattende testing og undersøkelser, men vi tar også hensyn til tilbakemeldinger fra leserne våre og kommersielle avtaler med leverandører. Denne siden inneholder affiliatelenker. Annonseerklæringen
  1. Website Planet
  2. >
  3. Blogg
  4. >
  5. GRAMMARLY – Omtale av verktøyet [GRATIS APP]

GRAMMARLY – Omtale av verktøyet [GRATIS APP]

Jennifer Gregory
Når du skriver på Engelsk, bruker du Microsoft Word sin stavelse og gramatikk sjekk før du sender teksten. Det burde holde, ikke sant?

Uheldigvis gjør det ikke det. Det er ikke på langt nært godt nok. Word er faktisk ikke designet til å være ditt sikkerhetsnett for skrivefeil og gramatiske feil.

Jeg har lært dette på den vanskelige måten. Jeg vil ikke gå inn i detalj, men la oss si at jeg gjorde en pinlig feil i en artikkel som jeg skrev. Microsoft Word fortalte meg aldri om feilen da det teknisk sett ikke var noe feil med ordet, bare et veldig dårlig valg. Så, feilen ble ikke oppdaget før artikkelen var på nett. Det var ikke en god dag.

Spesielt når Engelsk ikke er ditt morsmål, kan små feil gjøre et dårlig inntrykk. Folk gjør antagelser om deg basert på skrivingen din – fra business dokumenter og resumeer til e-poster, skoleoppgaver, sosiale media innlegg, og til og med dating profiler.

En enkel skrivefeil kan til og med ende opp med å koste deg penger. Klikk her for å lese rapporten vår.

Du trenger et verktøy som ikke bare ser feil, men som også hjelper deg å lære fra feilene slik at du kan forbedre Engelsken din.

Selv om jeg eier en suksessrik frilans forfattervirksomhet, er jeg konten av skrivefeil. For flere år siden startet jeg å bruke Grammarly1 for å få hjelp til å kunne sende inn rene tekster til klientene mine. Etter å bruke gratisversjonen litt, oppgraderte jeg raskt til fullversjonen for ekstra funksjoner.

Hva jeg liker med Grammarly

Her er de viktigste årsakene til at Grammarly er mitt go-to verktøy:

Grammarly har det du trenger

Du skriver mange forskjellige typer innhold på en dag, både profesjonelt og personlig, alt du skriver må kunne formidle budskapet ditt og være fri for feil. Det er dog litt mye jobb å kopiere over teksten i et separat verktøy. Jeg vet at når jeg brukte den metoden, begynte jeg å få dårlig tid, glemte (eller med vilje hoppet over steget) og deretter gjorde en pinlig feil.

Men med Grammarly, har du ingen unnskyldninger. På ett klikk – ok, et par klikk – kan du installere tillegg for både Word og din nettleser (Chrome, Safari, eller Firefox).

Dette betyr at du kan kjøre verktøyet på alt du skriver i en nettleser – produktanmeldelser, meldinger på sosiale medier, og til og med på datingsider – samt det du skriver i Word.

Neste gang du ksriver noe, vil du se Grammarly ikonet i tekstboksen. Ettersom du skriver, sjekker verktøyet det du skriver i sanntid og understreker feil med rødt. Du kan også se en rød sirkel, med antall feil du har gjort vist i tekst boksen.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image1

Etter du er ferdig med å skrive – eller mens du skriver, hvis du foretrekker det – kan du klikk på hver røde understrek for å få mer informasjon. Dersom det er en enkel feil, som staving eller enkel grammatikk, gir Grammarly deg forslag for å korrigere problemet slik at du kan klikke på erstatningen og fortsette å jobbe. Du kan også ignorere feilen, eller dersom det er en stavefeil, legge den til i ordboken.

Grammarly forstår deg

Flott skrevet kommunikasjon betyr å skrive for ditt publikum og hva du forsøker å oppnå. Du skriver annerledes dersom du skrive for en forskningsartikkel enn du ville gjort for et innlegg i sosiale medier.

Det jeg liker best med Grammarly er hvor mye den lar seg tilpasse på kommentarene. Bare klikk på “Set Goals”, og klikk deretter på innstillingene du ønsker at verktøyet skal bruke.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image2

Jeg likte virkelig hvordan innstillingene er de samme valgene tekstforfattere gjør i hodene sine når de skriver. Det er et annet eksempel på hvordan Grammarly ble utviklet, med fokus på tekstforfatterne og skriveprosessen.

For eksempel, så driver din intensjon teksten. Og Grammarly lar deg velge om du prøver å informere, beskrive, overbevise eller fortelle en historie. Den bruker deretter den intensjonen til å lage anbefalinger for deg ettersom den vurderer teksten din.

Dersom du skriver for et ekspertpublikum, er det akseptabelt – faktisk, så er det forventet – å bruke terminologi ditt publikum allerede kjenner, uten å definere det i teksten. Når du velger “Expert” innstillingen for “Audience”, vil verktøyet overse sjargong og terminologi.

“Domain” innstillingen er like hjelpsom, men jeg skulle ønske at de brukte litt mer setting forfatter-vennlige ord, som lar deg velge type tekst. Din skriving er annerledes dersom du skriver en teknisk rapport sammenlignet med en kreativ historie. Når du velger type tekst, skreddersyr deretter Grammarly forslag som passer til den typen.

Har du et minutt? Det er alt som trengs for å lære

Grammarly er enkelt å bruke. Faktisk, så er det super enkelt. Du trenger ikke å ta noe kurs eller lese deg opp mye (kanskje ikke i det hele tatt) på dokumentasjonen. Dersom du har brukt Word, vil du skjønne deg på Grammarly på få minutter1. Du kan alltid sjekke om verktøyet er installert i nettleseren du er bruker ved å se etter G ikonet.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image3

Når verktøyet oppdager en mulig feil i en tekst i nettleseren, som på LinkedIn eller en Amazon anmeldelse, understreker den ordet eller setningen i rødt, så kan du bestemme hva du vil gjøre.

Dersom du ønsker mer detaljert informasjon, kan du lime inn teksten i Grammarly verktøyet. Informasjonen vises deretter på høyre side på skjermen. Du kan vise “All Alerts” eller velge at kun en type skal vises, kategoriene er da: Spelling, Grammar, Punctuation, Variety, eller Vocabulary.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image4

Du kan se hvordan teksten din gjør det sammenlignet med andre ved å klikke på Performance knappen og se gjennom detaljene. Tallet på knappen indikerer prosenten av hvordan din tekst rangeres sammenlignet med andre Grammarly brukere med lignende mål. Fanen gir deg mer detaljer om leselighet, lesetid, lengde på setninger og snakketid. Du kan også laste ned rapporten i PDF format.

Grammarly gjør skriving til lærbare øyeblik – Dersom du vil

Noen ganger dersom du har en deadline og bare vil få alt på riktig. Grammarly vet dette, og du kan bare velge det korrekte ordet eller setningen ut å vasse gjennom masser av ekstra informasjon. Raskt, enkelt og smertefritt.

Men andre ganger, vil du lære om feilen og forstå hvorfor. Bare klikk på “See More” i Grammarly alternativet, og du kan årsaken og forklaring om hvorfor Grammarly flagget det som en feil. Dette er spesielt viktig for studenter eller personer som ikke har engelsk som morsmål.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image5

De som ikke fulgte helt med på skolen for mange år siden, eller bare har glemt alle reglene i mellomtiden, kan lære svært mye fra informasjonen Grammarly gir. Selv som en profesjonell skribent, fikk jeg en oppfrisker på blant annet partisipp kommaregler.

Mer enn bare staving og grammatikk

Din skriving kan være grammatisk perfekt, men fortsatt ikke særlig bra. Gratisversjoner understreker kun feil på staving og grammatikk. Men den betalte versjonen gir veiledning som kan gjøre skrivingen din mye sterkere – ved å identifisere ord eller sjargong som brukes for mye, samt passiv stemme.

Når jeg kjørte denne artikkelen gjennom Grammarly, lærte jeg at jeg brukte ordet “verktøy” for mye. Grammarly anbefalte et annet ord hver gang, så kunne jeg bare se gjennom og klikke i stedet for å bruke masse tid for å tenke på andre alternativ.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image6

Jeg tar gjerne litt grammatikk til å ta med, takk

Å skrive e-poster – eller skrive noe som helst egentlig – på telefonen, er vanskelig. Det er ikke bare enkelt å gjøre en skrivefeil, det er enkelt å skrive dårlig, takk til fete fingre syndrom, små skjermer, og dårlig tid.

Du kan laste ned den gratis eller betalte versjonen via en app på telefonen. Grammarly gir deg så råd i sanntid, og korrigerer på samme måte som den gjør på PC, når du skriver på telefonen.

Som en eier av en bedrift som ofte svarer eposter fra kunder der jeg befinner meg, fant jeg at en av appene hjelper med å lage profesjonelle svar i tillegg til innlegg på sosiale medier, selv når jeg ikke er hundre prosent fokusert. Jeg anbefaler sterkt å laste ned mobilversjonen for alle som skriver noe som helst på deres telefon – noe som egentlig gjelder alle.

Det er en WordPress verden (vi bor bare i den)

Jeg har alltid syntes at verktøyet for staving og grammatikk i WordPress var mangelfullt (og det er for å si det mildt). Så ille var det at før jeg startet med Grammarly, så kopierte jeg blogginnleggene mine til Word for å kjøre en sjekk på staving og grammatikk.

Så jeg var utrolig glad når jeg fant ut at det fantes et Grammarly tillegg for WordPress. I stedet for å kopiere innleggene mine, kan jeg få tilbakemelding fra verktøyet og gjøre endringer uten å måtte forlate WordPress. Innleggene mine blir ikke bare bedre, men det gjør også arbeidet mitt mye enklere.

Tillegget for WP fungerer på samme måte som i Word og fungerer på samme måte.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image7

Ingen setter Google Docs i et hjørne

Mange av kundene mine er Google Docs avhengige, men jeg pleide å styre unna siden korrekturverktøyene var bunnen i bøtta. Så ja, jeg brukte min kjære copy-paste rutine, som var smertefull. Det gjorde meg også sårbar mot feil på versjoner, som har skjedd oftere enn jeg har lyst å innrømme.

Grammarly la nylig til et beta tillegg for Google Docs og jeg testet det i forrige uke. Det er en enorm forbedring sammenlignet med Google Docs uten Grammarly. Men den har fortsatt noen bugs (se feilene som jeg fant nedenfor) og det kan noen ganger være ganske tregt. Jeg håper at neste versjonen vil være på samme nivå som resten av tilleggene.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image8

HVA?

Hva jeg ikke liker med Grammarly

Selv om jeg syntes verktøyet er svært nyttig og bruker det som en del av min regelmessige skriveprosess, ville jeg ikke gjort jobben min dersom jeg ikke pekte ut et par (svært) små problemer som jeg har møtt på. Merk at ingen av disse er kritiske, og jeg måtte strekke meg litt for rettferdig og balansert rapportering.

Mange av anmeldelsene av Grammarly nevner at det er dyrt, men det er jeg ikke enig i – spesielt dersom du skriver mye, som holder kostnadene per bruk svært lav. Og verdien er enda høyere dersom du ellers ville måtte ansette en tekstredaktør eller korrekturleser.

Okei Grammarly, vi skjønner greia

Før jeg oppgraderte til den betalte versjonen, følte jeg at for hver gang jeg klikket på en knapp, ble jeg bedt om å oppgradere til premium. Ja jeg forstår årsaken, men det var litt irriterende da jeg ikke hadde noen planer om å oppgradere på det tidspunktet. Men jeg antar at annonseringen gjorde for seg, siden jeg oppgraderte faktisk innen en relativt kort tid.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image9

Litt som kudzu

Dersom du er kjent med situasjonen sør i USA, vet du nøyaktig hva jeg snakker om. For alle andre, er kudzu en invasiv plante som klarer å feste seg i alle kroker og kriker etter den starter å vokse.

Først syntes jeg det var flott å få staving og grammatikk sjekket hver gang jeg skrev tekst noe sted. Og det var supert kult at biografiene jeg skrev om foster-hundene mine sjekket i nettleseren uten å måtte kopiere dem over til Word.

Men det ble raskt litt irriterende når jeg innså at “over alt” betydde alle bokstaver jeg skrev på alle nettsteder på PCen min. Dette betyr at jeg fikk forslag mens jeg chattet med venner på Facebook Messenger eller når jeg la igjen en beskjed til hjemmeleveransen om hvor pakken kunne legges dersom jeg ikke var hjemme.

Jeg tenkte opprinnelig at det ikke var et alternativ å fjerne Grammarly fra spesifikke nettsteder. Men min fantastiske redaktør pekte ut at dette allerede finnes. Du bare klikker på Grammarly ikonet i nettleseren din å skrur av Grammarly for det spesifikke nettstedet. Nå kan jeg skru av Grammarly på Facebook Messenger.

Vel, ingen er perfekt

Så kanskje forventningene mine var litt høye, men jeg hadde håpet på at Grammarly ville fange opp alle skrivefeilene mine – det gjør den ikke. Noen ganger kommer den med et forslag som ikke stemmer, som å legge til et ord som ikke trengs.

Jeg utelater ofte enkelte ord når jeg skriver, og jeg opplevde at Grammarly ikke alltid skjønte det. Så selv om den fanger opp mange av feilene mine og kommer med forslag for å gjøre teksten min bedre, må jeg fortsatt være nøye med å se gjennom teksten selv. Jeg kan ikke bare akseptere alle forslagene, men må evaluere alle forslag.

GRAMMARLY - Writing & Grammar Checker Review [FREE APP]-image10

Ingen Wi-Fi? Ingen Grammarly til deg

Dette var en stor faktor for meg. Noen ganger liker jeg å jobbe på steder hvor det ikke finnes internett, som f.eks på flyet. Men Grammarly er avhengig av internett for å fungere; du kan ikke bruke verktøyet uten internett. Selv om det ikke er verdens undergang, kan det være litt irriterende. Så vær oppmerksom på det dersom du planlegger å jobbe på prosjekter i områder hvor det ikke finnes internett.

Men hva med andre grammatikk verktøy?

Grammarly er ikke det eneste verktøyet på markedet. Det er en rekke svært gode grammatikkverktøy tilgjengelig, både gratis og betalt. Jeg har brukt flere av deres konkurrenter og snakket med mange skribent venner som har brukt andre. Men Grammarly er den eneste jeg bruker konsekvent. Og for å være ærlig så er det den eneste jeg kan anbefale å bruke uten et ekstra verktøy.

Hovedårsaken er at Grammarly fanger opp flere feil1. Uten tvil. Selv om den ikke er perfekt, klarer den absolutt å fange opp flere feil enn noe annet verktøy jeg har prøvd. Og siden det er hele poenget med grammatikkverktøy, er det faktumet alene nok til å gjøre meg til en Grammarly fan.

Jeg syntes også tilleggene var svært hjelpsomme for å sørge for at tekstene mine er profesjonelle på alle områder. Jeg ble overrasket når jeg fant tillegg som ikke er standard blant slike type verktøy. Tilleggene for Ginger, for eksempel, finnes i gratisversjonen og er svært nyttige. Men, nettlesertillegg og tillegg er finnes kun i den betalte versjonen hos ProWritingAid.

Deadline har nettlesertillegg, men de er vanskelige å bruke. For ikke å nevne at verktøyet ikke har et Word tillegg. Siden jeg gjør det meste, om ikke all min skriving i Word, betyr dette at jeg alltid gjøre et separat steg, som raskt blir en del tid totalt sett.

Når det er sagt, er det flere ting som jeg likte blant de andre verktøyene:

Hemingway

Helt ærlig: Jeg har brukt Hemmingway i flere år. Hemmingway er et kjempebra verktøy for skribenter – det peker ut en rekke måter å gjøre skrivingen din sterkere. Som en profesjonell skribent, syntes jeg Hemmingway bare blir slått av en ekte person for å hjelpe meg å skrive bedre.

Men, den fanger ikke opp skrive- eller grammatikkfeil eller andre type feil jeg kan gjøre når jeg skriver. Men Grammarly fyller inn tomrommene. Selv om det teknisk sett er samme kategori som Grammarly, har de virkelig forskjellige formål og styrker. Og det er årsaken til at jeg bruker begge. Når jeg bruker dem sammen, blir tekstene mine mye sterkere.

Ginger

Jeg likte Ginger. Mye. Men jeg syntes det var irriterende at jeg bare kunne korrigere et begrenset antall feil med gratisversjonen. Grammarlys gratisversjon er et fullstendig verktøy som lar deg gjøre alt du trenger. Gingers gratisversjon føltes mer som en begrenset versjon designet for å få deg til å oppgradere.

En positiv ting er at den fanger opp mange feil – men ikke så mange som Grammarly. Jeg likte at jeg fikk tilbakemelding som forklarte feilene den fant. Men forklaringene var veldig korte og ikke like informative som de Grammarly kommer med. Jeg likte også at Gingers premium versjon inkluderer en funksjon for oversetting.

Whitesmoke

På papir, virker det som Whitesmoke kan være like bra som Grammarly. Og på noen måter så er det tilfellet – den har de samme tilleggene, høy nøyaktighet og inkluderer en mobilversjon. Den inkluderer også andre ekstrafunksjoner, som plagiat-sjekk og oversetting.

Selv om det ikke finnes en gratisversjon av verktøyet, er selv den dyreste versjonen billigere enn Grammarly. Og den billigste versjonen inkluderer ingen tillegg, noe som inkluderes på gratisversjonen av Grammarly. Men ordet “tungvint” kom tilbake hver gang jeg brukte det. Jeg bestemte meg for å velge Grammarly i stedet.

Bør du oppgradere til en betalt Grammarly konto?

Ja jeg vet at “det kommer an på” er et kjedelig svar. Og at hver tredje artikkel på nettet disse dager bruker nøyaktig samme frase. Men dersom det å skrive er en del av jobben din samt for egne personlige grunner, så er gratisversjonen av Grammarly perfekt for deg. Det fungerer på alle steder du skriver tekst. Og hyppigheten sjekker oppstår er perfekt for den gjennomsnittlige bruker.

Etter å ha brukt en god del tid på å sammenligne både gratis og premium versjonen selv og etter å ha undersøkt Grammarly1 markedsføringsmateriale, er den største fordelen jeg fant at premium versjonen tilbyr flere anbefalinger for å forbedre dine tekster i tillegg til å fikse feil. I tillegg, sjekker den 400 regler sammenlignet med 200 i den enkle versjonen.

Premium versjonen har også noen flere verktøy. Etter du har skrevet dokumentet ditt, kan du umiddelbart sjekke teksten for å se om du tilfeldigvis har plagiert noe. Grammarly Premium inkluderer også en oversetter. Selv om begge disse verktøyene er tilgjengelig gratis andre steder, er det super beleilig å ha dem alle på ett sted.

Dersom noen av mine venner ville spurt meg hvem som ville fått mest ut av å bruke Grammarly, ville jeg sagt disse tre typene:
  • Profesjonelle skribenter: Dersom mesteparten av jobben din omhandler skriving, så bør du absolutt betale for å oppgradere til premium versjonen. Og definitivt dersom du er en profesjonelle skribent eller frilanser, det er ingen tvil. Antall sjekker og alt som fanges opp dekker de typer feil som er viktige for profesjonelle skribenter. I tillegg, lar premium versjonen deg velge type tekst, fra akademisk til uformell til bedriftsvirksomhet, som kan hjelpe deg å sørge for at tekstene dine er rettet mot leseren.
  • Studenter: Dersom karakteren din avhenger av dine skriveferdigheter, tror jeg at studenter kunne få godt utbytte av premium versjonen. De største fordelene er forslag og ekstra regler.
Men, mange professorer bruker en plagiat kontroll og det er mulig å få en høy poengsum på disse verktøyene uten å faktisk ha plagiert noe. Ved å ha en plagiat kontroll i ditt grammatikk kontrollprogram, kan du enkelt husker å kjøre kontrollen selv og gjøre om på sitatene og case-studier som kan forårsake at teksten din flagges som plagiat.
  • Personer med annet morsmål enn engelsk: Jeg fikk en fransk venn av meg til å se på premium versjonen av Grammarly og hun var enig i at funksjonene ville vært svært hjelpsomme for henne. I tillegg til ekstrareglene, kan det vært fint med den innebygde oversetteren for å hjelpe deg å finne riktig ord på engelsk dersom du sitter fast.

Dommen: Jeg trenger et verktøy spesifikt for tekstskriving

Nesten alt jeg skrev både personlig og profesjonelt går via Microsoft Word, med et par Google Docs prosjekter av og til. Word er så og si standarden for å lage og skrive dokumenter.

Selv om Microsoft Word har noen verktøy for å forbedre tekstene dine, er Word bygd og designet for å hjelpe folk med å skrive, formatere og designe dokumenter. Stavekontrollen, synonymordboken og grammatikkontrollen er tilleggsfunksjoner, ikke hovedformålet til verktøyet.

Men Grammarlys eneste formål er å hjelpe med å få din skriftlige kommunikasjon til å være så feilfri og profesjonell som mulig. Teamet designer hver funksjon for skriveprosessen, og holder verktøyet oppdatert med siste teknologi og trender. Og ja, de motvirker behovet for å debattere og analysere grammatikkregler, slik at du slipper å prøve å huske norsktimene som du allerede har glemt.

Klikk her for å skrive som en proff1

Microsoft Word er et flott verktøy for prosessering. Men teksten din avgjør hvordan folk oppfatter deg – både profesjonelt og personlig. Grammarly bruker kun et par minutter på å installeres, og enda mindre å bruke. Dersom du er en person som skriver noe i det hele tatt – noe som gjelder så og si alle – vil jeg anbefale å legge til Grammarly i verktøykassa.

Vurder denne artikkelen
4.2 Stem på av 44
Du har allerede stemt! Angre
Dette feltet er påkrevd Maximal length of comment is equal 80000 chars Minimum lengde på kommentar er 10 tegn
Noen kommentarer?
Svar
Se %s svar
View %s reply
Relaterte innlegg
Vi sjekker alle kommentarer innen 48 timer for å sørge for at de er fra ekte personer som deg selv. Vi er glade for at du syntes denne artikkelen var nyttig - vi hadde satt pris på om du kunne la flere få vite om den.
Popup final window
Del dette blogginnlegget med venner og kolleger nå:

We check all comments within 48 hours to make sure they're from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

En gang i måneden vil du motta interessante og nyttige tips, triks, og råd til å forbedre din nettsides ytelse, og til å nå dine mål for din markedsføring!

So glad for at du likte det!

Del det med dine venner!

1 1 1

Eller vurder oss på 1

811099
50
5000
101402