Класираме доставчиците на базата на подробни тестове и проучвания, но също така вземаме предвид вашите отзиви и търговски си споразумения с различните доставчици. Тази страница съдържа партньорски връзки.Разкриване на реклама.

OVHcloud преглед 2024 – Вижте статистиката!

Ари Динайл Ари Динайл Уеб хостинг експерт

Хостинг плановете на OVHclouds изглеждат страхотно, но когато ги подложих на тест открих проблеми, които трудно могат да бъдат подминати с лека ръка. Скоростите на зареждане бяха много добри, но ъптаймът не бе от най-добрите. Опитът ми с потребителската поддръжка беше доста разочароващ. Преди да вземете окончателно решение, ще е добре да прегледате евтините планове на Hostinger.

Хоствахме същия WordPress сайт на най-популярните платформи за уеб хостинг и измерихме производителността им
Щракнете тук, за да видите резултатите ни >>

Преглед

OVHcloud е малка хостинг компания, която просто не съвпада с големи марки като Hostinger. По-големите хостинг компании просто предлагат по-добра цена за подобна конфигурация.

OVHcloud излъчват висока класа още от началната си страница с избора си на богато кралско синьо и наситено лилаво за цветовата палитра. Високопроизводителните им сървъри са разпръснати из четири континента, което позволява на компанията да осигурява бърз хостинг в облак от цял свят. Тя е специализирана в работата с компании, които трябва да растат с мащаб чрез интелигентното използване на облачни технологии.

ovh-overview

OVHcloud имат 1.3 милиона клиенти по целия свят и хостват 18 милиона уеб приложения в 19 държави и над 25 центъра за данни, така че би трябвало все нещо да правят както трябва. Има доста добри отзиви за тях и на сайтове за оценяване на услуги на трети страни.

Всъщност на пръв поглед няма нито един от предупредителните признаци, за които съм свикнал да внимавам, когато сравнявам доставчици на уеб хостинг.

Но това не означава, че всичко е цветя, пера и балони. Няма такова нещо като идеален уеб хостинг (ако имаше, всички щяха да ползват услугите на един и същ доставчик), така че както винаги, всичко се свежда до това да разберете дали това е подходящият доставчик на хостинг за вас.

OVHcloud са известни най-вече с хостинга си в облак и наети сървъри, макар че предоставят и персонални пакети за уеб хостинг на по-ниска цена. На всичкото отгоре, въпреки че разполагат с тези по-евтини пакети, фокусът им явно е върху по-платежоспособните клиенти, така че ако искате да намалите разходите и да спестите пари, по-добре потърсете другаде.

Все пак казват, че получавате това, за което плащате и това със сигурност е така. Имайки това предвид, да видим какво могат да предложат OVHcloud и заедно ще разберем дали това е подходящият за вас доставчик.

Преди да започнем, както вероятно вече сте се досетили, това е многонационална компания. Има 24 версии на уебсайта, в зависимост от местоположението и валутата ви. Макар вероятно да мислите, че всички услуги и продукти ще са еднакви, те не са.

В европейските и африканските страни OVHcloud продават споделен хостинг, докато в азиатските, северноамериканските и океанските страни се фокусират върху продажбата на специализирани и частни сървъри. Освен ако не е посочено друго, този преглед се фокусира върху британския уебсайт и неговите планове за споделен хостинг.

4.8

Особености

OVHcloud е богат на функции хостинг доставчик, предлагащ множество различни услуги. Функциите, които те включват с персоналните си хостинг профили, се различават значително от тези, които предлагат на потребителите на специализиран хостинг в облак, но някои от тях са налични по подразбиране.

Например, всичките им планове идват с безплатен домейн за първата година, безплатни SSL сертификати и анти-DDoS защита. Те също така се наричат доставчик на изцяло управляван хостинг, макар че ако рецензиите са някакъв фактор, то клиентите им не са много съгласни с това.

Глобални центрове за данни

OVHcloud разширяват мрежата си от центрове за данни, което означава, че можете да изберете къде искате да бъде хостван уебсайтът ви. Към този момент имат центрове за данни в Канада, Сингапур, Австралия, Полша, Германия, Обединеното кралство и на Източното и Западното крайбрежие на САЩ, като Испания, Италия и Холандия скоро ще се появят в списъка им.

ovh-features

Силна екосистема

Екосистемата на OVHcloud се състои от форуми на общността им, групови лаборатории и дигитален стартов панел. Груповите лаборатории позволяват на потребителите да изпробват нови версии преди общото издание, докато стартовият панел е специална ускорителна програма, създадена да насърчава иновациите.

ovh-features1

ИИ и машинно обучение

Освен че предлагат съхранение като услуга, облачното подразделение на OVHcloud може да осигури мощност на обработка, най-вече за изкуствен интелект (ИИ) и алгоритми за машинно обучение. Това ги прави солиден избор за академици и изследователски екипи, както и за собственици на бизнес, блогъри и любители. Има по малко за всеки.

Подобрени сървъри

Докато компанията има много по-евтини хостинг опции, реалната им сила се крие в мощността на подобрените им сървъри. Те се предлагат с всякакви предимства, включително повече ресурси, по-бързо време за зареждане и 500 GB място за съхранение, отделено само за архивиране. Това е идеалният хостинг за сайтове за електронна търговия и при други обстоятелства, при които хостинг доставчикът е от жизненоважно значение за основната ви дейност.

2.5

Лесна употреба

OVHcloud ви улесняват по отношение на повечето неща, независимо дали регистрирате нов профил или изпълнявате рутинни администраторски задачи на сървъра. Повечето от интерфейсите не се нуждаят от допълнителни разяснения и единственият истински проблем, който имах, беше когато се опитвах да намеря отговорите на по-конкретни технически въпроси в информационната им база.

Създаване на профил

Мислех, че най-добрият начин да усетите OVHcloud е да създадете профил и трябва да призная, че отначало процесът в седем стъпки изглеждаше като голямо предизвикателство. Не ми отне твърде много време да мина през него, въпреки че бе чувствително по-дълъг от обикновено. Щракнете тук, за да научите повече за процеса на регистрация.

Свързване на домейн и инсталиране на WordPress

Свързах също и домейн и инсталирах WordPress, но не и преди да сменя езика на работното си табло от френски на английски. След тежкия процес на създаване на профил, беше приятна изненада да намеря WordPress вече инсталиран.

Все още трябваше да свържа домейна обаче и имах късмет, че имах известен предишен опит. Ако сте начинаещ, може лесно да се изгубите в жаргона, а компанията не предлага почти никаква поддръжка в това отношение.

Лесно персонализиране

Едно от основните предимства от работата с OVHcloud е, че инфраструктурата им е достатъчно голяма, за да предлага на практика всичко, от което може да имате нужда (от споделен хостинг и специализирани сървъри до домейни и SSL сертификати), което ги превръща в нещо като универсален магазин.

Освен това, когато настройвате пакета си, това е почти като поръчка от a la carte меню – можете да добавите DNS Anycast, DNS защита, да добавите 17 PoP GeoCache Accelerator и други, което го прави доста гъвкав план.

Пълна скалируемост

Едно от предимствата на всеобхватното предлагане е, че можете лесно да мащабирате хостинг плана си нагоре и надолу. Това означава, че можете да продължите да надграждате с разрастването на компанията си и да можете да добавите допълнителни ресурси, ако се борите да отговори на търсенето по време на големи маркетингови кампании или сезонно пазарно стимулиране.

Опции за инсталиране

Един от недостатъците на OVHcloud е, че имат ограничен брой предварително инсталирани CMS модули, покриващи само WordPress, PrestaShop, Drupal и Joomla! За радост, това не би трябвало да има прекалено голямо значение, тъй като е достатъчно лесно да качите собствен инсталатор и да използвате своя сървър, за да стартирате необходимия според ситуацията софтуер.

ovh-ease-of-use

4.0

Производителност

Сървърите на OVHcloud са доста бързи в повечето отношения, макар че в никакъв случай не са най-добрите на пазара. Приличната скорост вероятно се дължи на глобалните им центрове за данни. Ето защо много потребители се обръщат към OVHcloud за облачен или специализиран хостинг за разлика от споделените или VPS планове.

Повечето рецензенти са доволни от скоросттите на уебсайтовете си, но когато хората имат проблеми, екипът по поддръжката е муден и често безполезен, което води до прекъсване на работата на сайта, ако не можете да намерите решение.

Както винаги, реших да пусна няколко собствени теста, за да видя каква е производителността, и открих, че сървърите са доста бързи в цяла Европа и не твърде остарели в Америка, въпреки че зареждаха малко по-бавно от района на Лос Анджелис. Като цяло, това не е нито най-доброто, нито най-лошото, което съм виждал, но лесно се позиционира в горната третина.

ovh-perfomance

2.0

Поддръжка

OVHcloud разделят предлагането на поддръжка в зависимост от това кой сте и за какво имате нужда от помощ.

Например, новите клиенти могат да използват телефона или да пуснат имейл на екипа, докато техническите въпроси могат да бъдат зададени и във форума на общността, насочени към технически съветници в Twitter или изпратени чрез билети за поддръжка през работното табло. VIP поддръжка е налична и срещу фиксирана месечна такса.

Информационната база на OVHcloud е една от по-изчерпателните, които съм виждал, макар че може да е малко трудно да се ориентирате, особено когато имате много конкретен въпрос. Също така, ако нещо не е покрито от документацията, OVHcloud наскоро стартираха форум на общността. Той почти компенсира неадекватната им потребителска поддръжка.

Добре е помощната документация да е толкова обширна, тъй като е трудно да се получи отговор от потребителската поддръжка. Създадох билет за поддръжка в 9:30 сутринта в понеделник.

ovh-support

Чаках търпеливо два работни дни, за да получа отговор. В отговора обаче просто се казва, че съм бил препратен към отдела за техническа поддръжка.

ovh-support1

От отдела за техническа поддръжка бяха малко по-бързи и ми отговориха един ден по-късно. Въпреки това, бяха необходими цели три работни дни, за да получа отговор на доста основен въпрос.

ovh-support2

4.2

Цени

OVHcloud имат множество ценови планове, от супер-евтин персонален хостинг до специализирани наети сървъри и богат на опции хостинг в облак. Налице са също и добавки като VIP поддръжка и други надграждания, които трябва да имате предвид, така че да питате за цените на OVHcloud е като да попитате колко дълъг е един ред програмен код.

По правило доставчикът клони към високия клас в бранша, но можете да получите и евтин хостинг, ако това е, което търсите.

Закриване на профил и възстановяване на сумата

Ако сте почитатели на Website Planet, може да сте прочели предишната ни публикация в блога за закриване на профил към OVHcloud, уместно озаглавена “OVHcloud, защо не ми позволявате да се откажа от вас?” Вероятно ще се досетите как мина процесът на анулиране в моя случай.

Ако прочетете моето ръководство стъпка по стъпка, не само ще разберете как да закриете профила си. Ще разберете също, че макар и да не е идеален, процесът (малко) се е подобрил.

OVHcloud Нает сървър
Безплатен домейн е включен в някои хостинг планове от OVHcloud

Сравнение

Как се представя OVHcloud спрямо конкуренцията?

Jump.BGСравнетеНашата оценка4.9Сравнете
SuperhostingСравнетеНашата оценка4.9Сравнете
OVHcloudСравнетеНашата оценка3.8Сравнете
DreamHostСравнетеНашата оценка3.8Сравнете

Преглед на OVHcloud: Заключение

OVHcloud не са за всеки, но услугата им има своите приложения. Ако притежавате необходимото ноу-хау, за да решавате повечето проблеми с поддръжката сами, тогава може да няма значение, че поддръжката не е добра. Поради това този хостинг доставчик обикновено е по-подходящ за разработчици или агенции на свободна практика, отколкото за типичния ви клиент.

Изключението от това е, ако вие лично сте потребител и се нуждаете от евтин хостинг, което в крайна сметка оставя OVHcloud да ви обгрижат, достигайки до крайности.

Това е необичайна настройка, но изглежда работи за OVHcloud. Истинският въпрос е дали можете да направите така, че да заработи във ваша полза.

OVHcloud може и да предлагат добра услуга на разумна цена, но може ли да се сравнява тя с водещите компании за уеб хостинг? Намираме, че е трудно да се отговори с „да” на този въпрос.
Ари Динайл Ари Динайл
Ари е опитен копирайтър, редактор и консултант по дигитален маркетинг. Творец в сърцето си, Ари има 14-годишен опит в индустрията и винаги се стреми да бъде в крак с актуалните тенденции и развития. Той живее в Обединеното кралство с трите си бигъла Зеке, Хоуп и Санди, които винаги правят живота интересен.
1.1
Потребителски рецензии
На базата на 37 рецензии на 7 езика
Бъдете първият потребител, който ще остави мнение за OVHcloud на български!
Потребителските отзиви не се проверяват
Напишете рецензия
Можете да прочетете потребителски мнения и на други езици
Коментирайте рецензията
Отговори
Посетете OVHcloud
reply
bg
Грешка
onclick="trackClickout('event', 'clickout', 'Visit User Reviews', 'ovh', this, true, ReturnPopup );"
View 1 reply
Вижте %d отговори
OVH promo is just a scam

Not a recommendation for new users, better look elsewhere. Initial experience of buying at ovh because I was tempted by the promo. Never tried the service on ovh before. After registering and placing a service order, the process takes a long time. Suddenly the status changed to canceled without any information. Tried to send a ticket regarding service or refund it was not clear (it said 30 days for refund). For more than 1 month there was no news of the refund. and in the end my funds went nowhere and I didn't get the VPS service I wanted.

avatar
Rizki, Индонезия
28 Февруари 2024
1
OVH cloud is in Alpha pre beta, don’t use for critical apps

Awful scammy service, look around A LOT before trying to use them. Their cloud platform is very unreliable and unstable, it should be in Alpha not even beta. I can't even change my email address in profile, no way I'd ever try to run a critical app in their cloud.

avatar
Bob Connor, САЩ
29 Ноември 2022
1
Hard to create an account and order VPS

Support couldn't even help me create an account. Awful Company, awful service. After creating multiple emails with the sole purpose to get an account (without support help), I finally created an account and ordered a VPS. However, before getting a VPS They want you to mail a picture of you holding you credit card and photo id. I do not know any other cloud provider that requires this. This is a very suspicious company. I would stay away.

OVH is an absolute nightmare

This is an absolute nightmare of a company: whenever you have a problem, you are directed to standard "solutions" for whatever question you have, which never lead to a resolution of the problem. They are also impossible to contact. I would definitely look elswhere for your hosting. Answer to OVH response: we cannot access an authentication code, since the email address to which it will be sent no longer exists. That's why we are trying to change that email address. Could you please provide us with a solution, or give us a way to contact you directly?

Deceptive Company – Go Elsewhere

Stood up a new VPS with this company based on turn up time, not prior reviews for a small local pool company. Within 10 minutes of the server being active, I begin to receive notices that the box has been compromised. At this point, we've yet to even log into it. So, the password provided and created by OVH was compromised. We reset the instance, reinstalled, and we set a 32 character password: Within 10 minutes - here we go again with the box being compromised. After hours and hours of going through server logs and working with their less than helpfull support, I found nothing. Nothing at all. No Malware, No RootKit, No Virus, No access logs, nothing. Nothing at all. This goes on for months and months. Finally had enough when they began to shut the server off on their own. When I complained about that, they started adding random firewall rules to block traffic, and then blames us. Finally fed up, and threatened to take it to social media - they send us a disconnect notice. Had issues with OVH since day .5 So happy to have left them and went with a real company based in the USA and not offshore.

avatar
Tony Cundiff, САЩ
07 Февруари 2022
1
Most awful hosting I have ever endured – terrible support

I have never had such a negative/bad experienced with a hosting company. Please avoid at all costs. The support is terrible and if you can't understand their strange non-standard packages and pick the wrong one - well that is just tough because they have your money and they don't give a flip! The support person used broken English in his replies and was rude and completely unclear. On rejecting the answer they just went ahead and closed the ticket with not so much as a consultation to see if I was happy with the answer.... Just a nightmare. Please stay clear and use another good quality hosting company.

avatar
Gill Wilson, Великобритания
11 Октомври 2021
1
Worst experience for 20 years

Very slow account control panel. After clicking on the link, you can wait 30-40 seconds until the page you need opens. There are no links in the control panel other than "Pay money" and "Restart server". All other links to the control panel should be searched in the e-mail. If you have lost access to email, then account recovery is impossible. I tried to solve the problem through tech support. But when I click the "Recover password" link, nothing happens. The account control panel, in my opinion, was created by schoolchildren who do not know what UI/UX are. After paying for the server, I spent two hours trying to figure out where the control panel is located in my account, but I didn't understand until I wrote to technical support. I have 20 years of experience in web-building. When you receive answers to tickets, get ready for the fact that there are no links in the letter to the ticket, and in order to get into the ticket zone, you need to look for a username and password in your mail. I wrote two tickets with a difference of 18 hours between them. Looking at the numbering, over 2,000 tickets were sent by other users of this hosting in 18 hours. I paid for a server in Singapore, but instead, they set up a server in Canada. When I asked for a refund because I didn't need a server in Canada, they said they saw no reason to return the money.

They dont deserve even a 1* review.

They don't deserve even a 1* review. As a new customer, I wanted to try their VPS and I bought a monthly service. After 8-9 days of having it (never used) I thought this was hard to manage and wanted to cancel so it was not going to renew month after month. I tried to cancel myself but it an error was shown. At this time I understood that something bad was going to happen. Did send them a ticket asking to cancel it, after I called them but they dedicate to not cancel the hosting and are going to charge me for another 11 months! This is unlawful since in their TOS it's written that the customer can ask for cancelation in the first 14 days. I am going to fill a lawsuit for this company. I know my customer rights. If you don't want stressful days don't go for OVH, it will be your nightmare!

avatar
Armand Boni, САЩ
12 Октомври 2020
1
Семейно споделянеСподеляне с множество потребителиЕкспертна поддръжкаРезервно копиеСмарт синхронизацияПерсонално решениеБизнес решениеОпции за екипиОфлайн папкиИстория на файловете и възстановяване Прочетете още рецензии
OVHcloud Алтернативи
Hostinger: Най-добра производителност и ниска цена
Нашата оценка
4.9
Най-ниски цени на пазара за дългосрочните планове
Прочети отзивите
1&1 IONOS: Най-ниските първоначални цени
Нашата оценка
4.6
Най-големите отстъпки за нови клиенти
Прочети отзивите
Jump.BG: 100% ъптайм при тестовете ни
Нашата оценка
4.9
100% наличност в тестовете
Прочети отзивите
Superhosting: Популярен и надежден
Нашата оценка
4.9
Ефективно и бързо обслужване на клиентите
Прочети отзивите
1117828
Най-добра скорост и ъптаймimage

Страхотен хостинг на страхотна цена

Освен това вземете БЕЗПЛАТНО име на домейн и имейл